SRL - D 10.000 euroData la care se estimează lansarea „Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri” este 24 august 2015.

Bugetul pentru 2015: 19.300.00 lei – deci se estimează în jur de 430 de firme beneficiare.

Depunerea cererilor de finanțare on-line, pentru programul SRL-D 2015 se estimează a se deschide în 24 august și va dura 15 zile calendaristice . Deci, pe data de 24 august 2015 ar trebui să se deschidă o aplicație electronică pe site-ul Directiei Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM, care se poate accesa   AICI.
Pe același site vor fi disponibile și documentele necesare înscrierii în program http://www.aippimm.ro

Se apropie perioada de lansare a programului SRL-D, prin care se acordă fonduri nerambursabile în valoare de 10.000  de euro, pentru cei ce doresc să își deschidă prima afacere.

De acum firmele care doresc să solicite finanțare nerambursabilă  pe acest program, au la dispoziție 1 lună pentru a-și pregăti planurile de afaceri.

Fondurile nerambursabile se acordă prin “programul multianual pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzători debutanți”.

Bani pentru firme debutante SRL-D-2015 10000 de euro adivisa

Cea mai importantă modificare a programului, pentru anul 2015, este aceea că, începând înscrierea on-line se desfășoară în sesiuni de 10 zile, până la epuizarea bugetului. Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie să se înregistreze cu user şi parolă. În vederea înscrierii în cadrul Programului, microintreprinderea SRL-D va completa şi transmite on-line planul de afaceri începând cu ora 10.00 a primei zile de înscriere, timp de 15 zile de la demararea înscrierii în Program, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de deschidere a unei noi sesiuni de înscriere până la epuizarea bugetului. Microintreprinderile SRL-D pot beneficia de finanţare în cadrul programului o singură dată”.Pe lângă această schimbare, se mai anunță o serie de schimbări în condițiile de accesare ale programului, astfel, departamentul pentru IMM-uri anunță modificări ale HG 96/2011 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Programului pentru stimularea inființării și dezvoltării microintreprinderilor de către tinerii întreprinzători. Printre principalele modificări sunt:de anul acesta NU mai există criteriul de  limită de vârstă de maxim 35 de ani, fondurile fiind acum disponibile pentru orice cetățean cu vârsta minimă de 18 ani – singura condiție este să nu mai fi avut firmă și nici să nu fi deținut funcția de administrator/acționar/asociat la vreo societete, în trecut.

 1. Admiterea în Program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale va prevala numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul Programului; echipamente tehnologice; activitatea pe care accesează programul; curs de antreprenoriat; Asociatul/administratorul SRL-D este şomer la data înscrierii sau absolvent în anul precedent înscrierii în program; data şi ora înscrierii în program, în această ordine.
 2. Se va modifica și anexa privind criteriile de evaluare a planului de afaceri, printre modificările importante fiind si punctajul alocat pe tipul de afacere, astfel, vor primi un puctaj mai mare firmele cu activitate în domeniile:
  1. Programare IT sau Producţie – 30 de puncte,
  2. Turism – 20 de puncte
  3. Servicii – 15 puncte
  4. Comerț şi alte activităţi – 10 puncte
 3. Punctaj mai mare vor primi firmele care crează un număr mai mare sau egal cu 4 locuri de muncă noi, permanente – 20 de puncte.
 4. De asemenea punctaj suplimentar se acorda firmelor ale caror administrator/asociat este absolvent in anul precedent depunerii cererii de finanțare – 10 puncte sau dacă administratorul/asociatul a urmat/urmează un curs de antreprenoriat – 10 puncte
 5. Finanţarea planurilor de afaceri se face în ordinea numărului RUE, obţinut conform art. (7) lit g), punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu la finanţare fiind de 60 de puncte din maxim 100 de puncte posibile;

Grila de punctaj propusă pentru anul acesta este următoarea:

Grila de punctaj SRL-D 2015

Detaliile complete despre modificările privind accesarea fondurilor nerambursabile dedicate tinerilor întreprinzători, le găsiți accesând link-urile de mai jos:

Nota de fundamentare
Proiect HG de modificare a HG 96/2011

Sursa: Departamentul pentru IMM     http://www.aippimm.ro/

Pentru mai multe detalii despre planul de afaceri, depunerea cererii de finanțare  lăsați un comment! sau click aici 


FACILITĂŢI ACORDATE PRIN PROGRAMUL SRL-D

Facilitățile acordate rămân aceleași ca și în vechiul program, care era dedicate doar tinerilor până în 35 de ani. Astfel, odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, întreprinzătorii debutanţi în afaceri vor beneficia de următoarele facilităţi:

– acordarea unei alocaţii financiare nerambursabile de cel mult 50% – dar nu mai mult de 10.000 de euro – echivalentul în lei – din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care se face dovada surselor de cofinanţare;

– garanţii pentru creditele contractate de beneficiari pentru realizarea planurilor de afaceri acceptate, până la maxim  80% din valoarea creditului solicitat, în limita a 80.000 de euro sau echivalentul în lei;

– scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi (angajaţi pe perioadă nedeterminată);

– scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului pentru înregistrarea microîntreprinderii şi de la plata tarifului pentru publicarea în Monitorul Oficial, Partea a IV-a;

– consiliere, instruire şi sprijin.

Programul SRL-D este un program multi-anual care se va aplica până în anul 2020, și se estimează că  în fiecare se vor aproba cel puţin 550 de cereri de finanțare, deci vor primi finanțare aproximativ 550 de întreprinzători debutanți.

Citește și srl-d 10-000 de euro nerambursabili 2014 – facilități, condiții

Pentru detalii lăsați un comment!

Vezi acum cele mai tari promotii la laptop-uri!

Laptopuri cu preturi mici