Ce sunt hemoroizii?

tratament-hemoroizi-si-constipatieHemoroizii sunt structuri sinusoidale din canalul anal care ajută la controlul scaunului. În starea lor fiziologică, hemoroizii îndeplinesc un rol atenuator, fiind compuse din canale arterio-venoase și țesut conjunctiv. Aceste structuri devin patologice sau așa cum sunt cunoscute cu denumirea de hemoroizi, când sunt umflate sau inflamate.

Simptomele hemoroizilor patologici depind de tipul de hemoroizi. Hemoroizii interni prezintă de obicei sângerare rectală în timp ce hemoroizii externi pot produce puține simptome sau, dacă sunt trombozați, durere puternică și inflamație a zonei anusului. Multe persoane numesc în mod incorect orice simptom ce apare în zona anal-rectală drept „hemoroizi” și cauzele grave ale simptomelor ar trebui excluse.

Cauza exactă a hemoroizilor rămâne necunoscută, dar există un număr de factori care sporesc presiunea intraabdominală, în special constipația, despre care se consideră că au un rol în dezvoltarea acestora.

Ce este constipația?

Constipația este termenul utilizat pentru a descrie evacuarea/eliminarea rară sau cu dificultate a conținutului intestinal (denumit și „scaune”). În general, la persoanele sănătoase, frecvența scaunelor variază, de la trei pe zi la trei pe scaune pe săptămână.

În principiu, constipația poate fi suspectată dacă intervalul dintre scaune depăsește trei zile sau dacă scaunele au consistența crescută (scaune tari) și sunt eliminate cu dificultate și/sau cu durere.

Vă prezentăm în continuare câteva produse care vă pot fi de folos:

Produse utile pentru tratarea hemoroizilor și/constipației:

  • Dispozitiv medical împotriva hemoroizilor HemoMed  – este un nou tratament special conceput pentru a elimina disconfortul dureros cauzat de hemoroizi, dar si mâncărimile, arsurile si sângerările cauzate de aceștia. HemoMed reprezintă o metoda revoluționară de combatere a hemoroizilor printr-un proces ce poartă denumirea de crioterapie. Pentru detalii complete, apasă AICI 
  • taburet-anti-hemoroiziTaburet WC împotriva constipației și hemoroizilor FizioTab – este taburetul fiziologic pentru wc, special conceput pentru regăsirea poziției naturale ghemuit (pierdută odată cu apariția toaletei moderne), din timpul eliminării reziduurilor intestinale, fără a părăsi însă zona de confort a băii dumneavoastră. Față de poziția naturală pentru defecație (poziția ghemuit, picioarele și trunchiul formând un unghi de 35 grade), poziție păstrată prin utilizarea așa numitelor WC-uri turcești, folosirea scaunelor WC, poate crea probleme de constipație/hemoroizi, deoarece, datorită poziției pe toaleta modernă, unghiul format este de 90 grade, colonul este astfel strangulat de mușchi, ceea ce poate duce la eliminarea dificilă și incompletă, blocând îndepărtarea materiilor fecale si punînd presiune pe rect.  Pentru detalii complete și comenzi, apasă AICI 
  • dispozitiv anti constipatie -pentru-clismaDispozitiv pentru curățarea și spălarea colonului (clismă – hidro colono terapie) – My Perfect Colon – este un nou dispozitiv pentru spălarea colonului – clismă (in mod specific pentru rect si sigmoid), inmoaie si ajută sa fie expulzate mai usor reziduurile fecale prezente pe pereții colonului, funcționează fără curent electric, fiind ”Eco Friend”. My Perfect Colon este indicat în cazuri de constipație, balonare, tulburări intestinale, și în general pentru o corectă igienă rectală. Este deosebit de indicat pentru persoanele care sunt imobilizate la pat pentru o perioadă mai mare de timp sau în cazul celor care suferă de fecalom. Pentru detalii complete despre produs și prețuri apasă AICI
  • Tonic venos Dexangio – contribuie la restabilirea si mentinerea tonusului normal al pereților vasculari. Ajută la combaterea apariției varicelor, înlăturarea senzației de picioare grele, umflate, reduce fragilitatea capilară și semnele cuperozei și este benefic în insuficienta venoasă la nivelul venelor hemoroidale – hemoroizi. Pentru detalii complete despre produs și prețuri apasă AICI

ATENȚIE! Informațiile prezentate pe acest website sunt doar informative, nu sunt de specialitate, așa că, dacă suferiți de astfel de probleme, sau suspectați că suferiți de constipație, hemoroizi sau ambele, primul pas recomandat, este să mergeți la medic pentru un diagnostic concret si un plan de tratament.

Citește și: Remedii pentru constipație și hemoroizi, din medicina populară

Suferi de hemoroizi și constipatie? Vezi aici câteva produse utile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.