Se pot face bani online folosind programul Google Adsense pentru continut, chiar din confortul propriei case, fara sefi, fara program;

AdSense pentru conţinut este o metodă prin care toţi editorii de site-uri pot câştiga bani afişând anunţuri Google în paginile de conţinut ale propriilor site-uri. Anunţurile au legătură cu lucrurile pe care utilizatorii le caută pe site-ul dvs., prin urmare vă vor ajuta să îmbunătăţiţi paginile dvs. de conţinut şi să obţineţi venit în acelaşi timp din acest conţinut.

Care sunt pașii de început pentru a câstiga  bani online prin Google Adsense ?

Pasul 1 – Achiziția unui domeniu si găzduire apoi crearea unui site; acest pas este pentru înscrierea în programul Google Adsense, deoarece pentru înscrierea trebuie sa aveți un website pe un domeniu propriu.

Ce inseamna domeniu ?

Domeniu = numele site-ului, adică apelați la o firmă care se ocupă de vânzare de domenii și de găzduire  (hosting) site-uri, va alegeți un nume de site (de exemplu: www.numesite.com) si achizitionați domeniul, în cazul în care numele dorit nu este deja cumpărat. Apoi va trebui sa cumpărati si găzduire pentru acest domeniu (pentru a putea fi pe internet, site-ul dumneavoastra va trebui găzduit pe un server, pentru care se plăteste un abonament lunar/anual. După ce ați stabilit și achiziționat domeniu si găzduire, puteti incepe creareae site-ului si încărcarea acestuia pe server.

Pasul 2 – Înscrierea în programul Google Adsense. La înscriere vi se cer datele personale (este important sa oferiți datele reale, altfel nu veți putea primi banii câstigați) și numele site-ului (numele domeniului cumpărat). Apoi durează o perioadă de câteva zile, în care domeniul/site-ul va fi analizat și verificat de google pentru a vedea dacă corespunde cu politicile google (nu se accepta site-uri pornografice, nu site-uri de pariuri sau jocuri de noroc, etc), se verifica in special daca corespunde cu politicile google si daca pe site exista suficienta informatie originală și de calitate, adică sa fie informații utile pentru cititori si mai ales originale, nu copiate de pe alte site-uri. Daca se consideră că site-ul nu corespunde cu politicile sau nu este destulă informație, google poate să respingă cererea și vă va spune să va re-înscrieți după un timp in care remediați problemele. Dacă totul este în regulă și site-ul este acceptat, veți primi prin e-mail un cod de client = un ID google.

Pasul 3. – Dacă aveți deja un site trebuie doar sa vă înscrieți cu el.

Pasul 4 – Înscrierea site-ului in Google Analytics si WebMaster Tool;

Pasul 5 – Inserarea anunțurilor Google (e foarte simplu-cu optiunea monetize din coltul dreapta sus urmată de manage site); Anunțurile pot fi setate cum doriți, dimensiuni diferite, culori, texte de culori diferite, puteti alega dacă vreti să apară anunțuri grafice (cu imagin) sau doar anunturi tip text, sau de ambele tipuri.

Pasul 6 – Promovarea site-ului si intretinere acestuia (updatari, completari etc); Cu cat este mai cunoscut site-ul cresc si sansele de a câstiga mai multi bani.


Care este mecanismul metodei ?

În momentul in care un utilizator accesează site-ul dumneavoastră, acesta poate sa fie interesat si de anunțurile publicitare google care sunt inserate pe site, prin programul Adsense. Click-urile pe aceste anunturi reprezintă potentiali clienti pentru cei cărora le aparțin reclamele care apar pe site si acestia plătesc pentru aceste click-uri.

Cum se primesc banii ?

Pe scurt, având cont Google Adesnse, banii ii veti primi de la Google pentru reclamele clienților cărora le faceți publicitate pe site – reclamele apar automat, jn funcție de subiectele de pe site, nu trebuie sa faceti nimic special. Banii se vor vira direct in contul bancar, atunci când este atins pragul minim de plată, adică 70 euro – aceasta este suma minimă care poate fi retrasă.

 Cât se poate câștiga?

Pentru a câștiga bani prin Adsense, este important ca site-ul/blogul să conțină, adică sa postați cât mai des articole, informații noi, interesante și utile, pentru a atrage trafic pe site, cu cât mai mulți vizitatori atrageti pe site, cu atât mai mult cresc șansele de câștig. La inceput, cu un singur site, care nu prea are vizitatori, este destul de greu sa câștigați bani, sau mai exact este destul de greu de atins pragul minim de plată, dar daca vă străduiți, se pot face bani – normal că nu putem vorbi de îmogățire sau câștiguri substanțiale de bani, mai ales cu un singur site si mai ales doar  cu un site in limba romana.

Pentru a câstiga cât mai mult, ideal ar fi sa aveti mai multe site-uri, pe diverse nișe pe care să scrieți articole interesante, si măcar un site si in alte limbi străine, cum ar fi engleză/germană.

Bani online cu ADSENSE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.