SRL - D 10.000 euroData la care se estimează lansarea „Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri” este 24 august 2015.

Bugetul pentru 2015: 19.300.00 lei – deci se estimează în jur de 430 de firme beneficiare.

Depunerea cererilor de finanțare on-line, pentru programul SRL-D 2015 se estimează a se deschide în 24 august și va dura 15 zile calendaristice . Deci, pe data de 24 august 2015 ar trebui să se deschidă o aplicație electronică pe site-ul Directiei Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM, care se poate accesa   AICI.
Pe același site vor fi disponibile și documentele necesare înscrierii în program http://www.aippimm.ro

Se apropie perioada de lansare a programului SRL-D, prin care se acordă fonduri nerambursabile în valoare de 10.000  de euro, pentru cei ce doresc să își deschidă prima afacere.

De acum firmele care doresc să solicite finanțare nerambursabilă  pe acest program, au la dispoziție 1 lună pentru a-și pregăti planurile de afaceri.

Fondurile nerambursabile se acordă prin “programul multianual pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzători debutanți”.

Bani pentru firme debutante SRL-D-2015 10000 de euro adivisa

Cea mai importantă modificare a programului, pentru anul 2015, este aceea că, începând înscrierea on-line se desfășoară în sesiuni de 10 zile, până la epuizarea bugetului. Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie să se înregistreze cu user şi parolă. În vederea înscrierii în cadrul Programului, microintreprinderea SRL-D va completa şi transmite on-line planul de afaceri începând cu ora 10.00 a primei zile de înscriere, timp de 15 zile de la demararea înscrierii în Program, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de deschidere a unei noi sesiuni de înscriere până la epuizarea bugetului. Microintreprinderile SRL-D pot beneficia de finanţare în cadrul programului o singură dată”.Pe lângă această schimbare, se mai anunță o serie de schimbări în condițiile de accesare ale programului, astfel, departamentul pentru IMM-uri anunță modificări ale HG 96/2011 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Programului pentru stimularea inființării și dezvoltării microintreprinderilor de către tinerii întreprinzători. Printre principalele modificări sunt:de anul acesta NU mai există criteriul de  limită de vârstă de maxim 35 de ani, fondurile fiind acum disponibile pentru orice cetățean cu vârsta minimă de 18 ani – singura condiție este să nu mai fi avut firmă și nici să nu fi deținut funcția de administrator/acționar/asociat la vreo societete, în trecut.

 1. Admiterea în Program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale va prevala numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul Programului; echipamente tehnologice; activitatea pe care accesează programul; curs de antreprenoriat; Asociatul/administratorul SRL-D este şomer la data înscrierii sau absolvent în anul precedent înscrierii în program; data şi ora înscrierii în program, în această ordine.
 2. Se va modifica și anexa privind criteriile de evaluare a planului de afaceri, printre modificările importante fiind si punctajul alocat pe tipul de afacere, astfel, vor primi un puctaj mai mare firmele cu activitate în domeniile:
  1. Programare IT sau Producţie – 30 de puncte,
  2. Turism – 20 de puncte
  3. Servicii – 15 puncte
  4. Comerț şi alte activităţi – 10 puncte
 3. Punctaj mai mare vor primi firmele care crează un număr mai mare sau egal cu 4 locuri de muncă noi, permanente – 20 de puncte.
 4. De asemenea punctaj suplimentar se acorda firmelor ale caror administrator/asociat este absolvent in anul precedent depunerii cererii de finanțare – 10 puncte sau dacă administratorul/asociatul a urmat/urmează un curs de antreprenoriat – 10 puncte
 5. Finanţarea planurilor de afaceri se face în ordinea numărului RUE, obţinut conform art. (7) lit g), punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu la finanţare fiind de 60 de puncte din maxim 100 de puncte posibile;

Grila de punctaj propusă pentru anul acesta este următoarea:

Grila de punctaj SRL-D 2015

Detaliile complete despre modificările privind accesarea fondurilor nerambursabile dedicate tinerilor întreprinzători, le găsiți accesând link-urile de mai jos:

Nota de fundamentare
Proiect HG de modificare a HG 96/2011

Sursa: Departamentul pentru IMM     http://www.aippimm.ro/

Pentru mai multe detalii despre planul de afaceri, depunerea cererii de finanțare  lăsați un comment! sau click aici 


FACILITĂŢI ACORDATE PRIN PROGRAMUL SRL-D

Facilitățile acordate rămân aceleași ca și în vechiul program, care era dedicate doar tinerilor până în 35 de ani. Astfel, odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, întreprinzătorii debutanţi în afaceri vor beneficia de următoarele facilităţi:

– acordarea unei alocaţii financiare nerambursabile de cel mult 50% – dar nu mai mult de 10.000 de euro – echivalentul în lei – din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care se face dovada surselor de cofinanţare;

– garanţii pentru creditele contractate de beneficiari pentru realizarea planurilor de afaceri acceptate, până la maxim  80% din valoarea creditului solicitat, în limita a 80.000 de euro sau echivalentul în lei;

– scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi (angajaţi pe perioadă nedeterminată);

– scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului pentru înregistrarea microîntreprinderii şi de la plata tarifului pentru publicarea în Monitorul Oficial, Partea a IV-a;

– consiliere, instruire şi sprijin.

Programul SRL-D este un program multi-anual care se va aplica până în anul 2020, și se estimează că  în fiecare se vor aproba cel puţin 550 de cereri de finanțare, deci vor primi finanțare aproximativ 550 de întreprinzători debutanți.

Citește și srl-d 10-000 de euro nerambursabili 2014 – facilități, condiții

Pentru detalii lăsați un comment!

Vezi acum cele mai tari promotii la laptop-uri!

Laptopuri cu preturi mici

Programul SRL-D 2015 aproape de lansare – 24 august 2015

172 de gânduri despre „Programul SRL-D 2015 aproape de lansare – 24 august 2015

 • 16 mai 2016 la 17:37
  Legătură permanentă

  Buna ziua,

  Am avut un PFA si l-am inchis. Pot beneficia de cei 10000 eur daca imi deschid o microintreprindere? Pot deschide salon de infrumusetare in alta locatie decat cea din CI?
  Multumesc si astept un raspuns din partea DVS.

  Răspunde
  • 16 mai 2016 la 23:35
   Legătură permanentă

   Buna,

   Da, puteți deschide microintreprindere SRL-D si da, puteți accesa programul de finațare pentru a obține cei 10.000 de euro pentru salon, chiar si in alta localitate fata de adresa dvs din C.I. Mai multe detalii aveti pe e-mail. Succes!

   Răspunde
 • 28 ianuarie 2016 la 11:45
  Legătură permanentă

  Astăzi am înființat un srl d și vreau sa știu de că-ți angajați am nevoie minim și ce scutiri am de la stat ,o sa mi deschid un salon de înfrumusețare, multumesc

  Răspunde
  • 31 ianuarie 2016 la 12:41
   Legătură permanentă

   Buna ziua.

   In cazul in care doriti sa accesati programul SRL-D, pentru a primi ajutor nerambursabil de 10.000 de euro, trebuie sa angajati minim 2 persoane, cu norma intreaga pe perioada nedeterminata. Veti fi scutita de CAS datorat de angajator pentru acei salariati. Mai multe detalii aveti pe email. Succes!

   Răspunde
  • 10 februarie 2016 la 22:38
   Legătură permanentă

   Pensionarii pot beneficia de fonduri nerambursabile?
   Pensionarii pot infinta un SRL D ? Unde se gasesc grupele CAEN eligibile si un model de Plan de afaceri? Va multumesc.

   Răspunde
   • 12 februarie 2016 la 23:12
    Legătură permanentă

    Buna seara,

    Da, se poate ca pensionarii sa acceseze programul SRL-D.

    Deocamdata nu se stie exact data lansarii pentru 2016.

    Pasul 1 este infiinatarea unei firme SRL-D cu codurile CAEN potrivite afacerii dvs (se pot alege maxim 5 grupe CAEN pe SRL-D)
    Pasul 2 este realizarea unui plan de afaceri care trebuie inscris online cand se lanseaza cerere de proiecte.
    Pasul 3 daca se aproba trebuie sa faceti intreaga investitie pe banii proprii, urmand apoi sa vi se deconteze 50% din investitie dar maxim 10.000 de euro din valoarea fara TVA, deci dvs veti contribui cu 50% plus TVA care nu este eligibil.

    ATENTIE! pentru a putea accesa acest program SRL-D NU trebuie sa fi avut niciodata firma si nici sa fi avut calitate de administrator/asociat/actionar la vreo alta firma in trecut. Mai multe detalii aveti pe e-mail. Succes!

    Răspunde
 • 15 ianuarie 2016 la 16:33
  Legătură permanentă

  Am un srl d infiintat in iunie 2015 . Am 2 angajati si datorita faptului ca firma are activitate foarte redusa acestia doresc sa-si dea demisia . Nu am beneficiat de finantare insa pana acum am benificiat de scutirea taxelor de infintare si de scutirea contributiei la pensie datorata de angajator. Ce responsabilitati are firma daca ramane fara nici un angajat?

  Răspunde
 • 14 ianuarie 2016 la 10:04
  Legătură permanentă

  – Daca un SRL-D infiintat in 2015 care a aplicat pe POSDRU 2007-2013, AXA 3 *Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor*, Domeniul major de inv 3.1 *Promovarea culturii anteprenoriale* si nu a depasit plafonul de minimus de 200.000 euro pe ultimii trei ani (a semnat contract/acord de finantare pe 70.405 lei valoare proiect), poate sa mai aplice pe programul START 2016, pe alt cod CAEN care sa fie autorizat la momentul decontului?

  – In ghidul Start 2016, se mentioneaza faptul ca un SRL-D care aplica, nu trebuie sa fi beneficiat de alt ajutor de stat in anii anteriori.

  – Proiectul desfasurat pe axa 3 POSDRU, este finantat in procent de 6% din Bugetul National iar restul de 94% din FEDR. Astfel, acest tip de proiecte se incadreaza la ajutorul de stat, nemaiputand aplica pe START 2016?

  Multumesc!

  o zi buna!

  Răspunde
 • 14 ianuarie 2016 la 0:05
  Legătură permanentă

  as vrea sa stiu daca pot infiinta un SRL-D pentru o mini fabrica de materiale de constructi .sau o balastiera mica 4 angajati as vrea un model de plan de afacere daca se poate in domeniu va multumesc

  Răspunde
  • 19 ianuarie 2016 la 13:07
   Legătură permanentă

   Da, se poate. Un model de plan de afaceri gasiti in ghidul solicitantului, dar este un model general. Pentru alte detalii scrieti-ne pe email. Succes!

   Răspunde
 • 29 decembrie 2015 la 11:14
  Legătură permanentă

  am accesat acest program inca din2011 ,initial am fost admisa ptr finantare apoi respinsa deoarece am angajat peste 20 muncitori,aveam in cont sursa proprie de finantare
  scopul acestor finantari sant crearea de noi locuri de munca,si nu sant limitate in program

  Răspunde
 • 20 noiembrie 2015 la 14:34
  Legătură permanentă

  Buna ziua .Eu am infiintat o optica medicala in octombrie 2015,asi putea face proiectul pt 2016 in conditiile in care investitia a fost deja facuta ? Ma puteti ajuta cu mai multe detalii pe mail ? Multumesc !

  Răspunde
 • 16 noiembrie 2015 la 17:24
  Legătură permanentă

  Buna ziua,
  Azi am fost la regist. De com si mi sa dat o dovada de reservare de nume apoi am fost trimis la alt ”coleg” sa vin cu buletinul. Aceasta dovada si contractul. Intrebarea mea este:1 eu. in momentul de fata am II si am fost sfatuita sa deschid srld deoarece se schimba legiile si pt ii dupa ianuatie 2016 si mi sa cerut contractu adica contractul de comodat eu am magazin alimentar sunt bune contractele de comodat care le am facut la camera de comert pt ii sa le duc tot pe acelea pt ca am doua una de la sediu si una de la punctul de lucru pt ca magazinul este in alt loc?
  2 pt srld imi trebuie contabil atunci dc tot eu umblu dupa acte si apoi tot eu fac facturile?
  3 eu sunt asociat unic pot sa ma si angajez si sa mai angajez inca 2 pers cu 2 ore si platesc mai putin cas specific ca nu vreau bani care mi se ofera doar sa deschid firma si sa fac angajariile
  Multumesc mult astept rasp

  Răspunde
  • 24 noiembrie 2015 la 11:23
   Legătură permanentă

   Buna ziua,

   Acele contracte de comodat ar trebui refacute pe SRL-D nou infiintat.
   Pe SRL- D veti avea contabilitate in partida dubla, se va ocupa contabilul de facturi.
   Va puteti si angaja, dar facilitatile pentru CAS se acorda doar daca angajati minim 2 persoane cu contract de munca full time, pe perioada nedeterminata. Pentru angajatii cu contract partial nu se acorda facilitatile.

   Răspunde
 • 23 octombrie 2015 la 17:27
  Legătură permanentă

  Buna ziua,

  vreau sa-mi deschid un atelier de croitorie. Acum ca as dori sa iau niste fonduri europene, si o sa ma zbat pentru asta, deci nu imi voi face PFA, am o nelamurire personala daca sa fac SRL-D sau SRL. + alta sura de finaintare gen Programul START.

  Ma deranjeaza ca SRL-d-ul incepe la anul in martie.

  Am niste nelamuriri.

  1.Daca sunt administratorul, asociatul unic, pot fi si angajat full time la alta firma (actualul loc de munca)? Este posibil sa fiu si angajatul full time (unul din cei 2 impusi) pe SRL-D? Sa spunem ca initial firma isi va desfasura activitatea seara, wkend, etc.

  2. Cunoasteti ceva despre programul START? din cele lansate de REGIO?

  3. Aveti cumva un exemplu de plan de afaceri, ducumentatie pe care sa ma ghidez daca ma incadrez la SRL-D?

  4. Am facut un mic calcul, si imi ies min 75 puncte, max 85. Spuneti ca nu m-as incadra?
  5.Cursurile de antreprenoriat” in acceptiunea lor, includ si un master in consultanta in afaceri de dezvoltarea lor? sau trebuie musai prin programul lor UNCTAD/EMPRETEC?

  Multumesc anticipat,

  Răspunde
  • 26 noiembrie 2015 la 1:15
   Legătură permanentă

   Concluzia mea este ca nu aveti alte optiuni momentan, decat SRL-D, care se va lansa anul viitor, sesiunea pe 2016. Acel program POCU pentru someri se refera la industrii creative, in special cele cu drepturi intelectuale – software, design, fashion etc si sansele sunt mici sa accesati asa ceva, deci eu zic ca tot pe SRL-D trebuie sa va concentrati.

   Ce trebuie sa stiti despre SRL-D:
   1. Nu trebuie sa fi avut firma in trecut si nici sa nu fi fost administrator/asociat/actionar la nicio firma
   2. Pueti primi finantare de 50% din totalul investitiei fara TVA, dar nu mai mult de 10.000 euro
   3. Daca planul de afaceri se aproba, trebuie sa demarati totul pe banii dvs, adica sa realizati toata investitia din baii proprii apoi sa decontati 50% pe baza de facturi, op, etc.
   4. Daca nu aveti bani, odata aprobat planul puteti obtine un credit de la CEC, statul va va ajuta sa obtineti creditul
   5. Referitor la angajati, da puteti fi dvs dar toti angajatii implicati in planul de afaceri, adica nr,de locuri pentru care obtineti punctaj, trebuie sa aiba contract pe perioada nedeterminata, program intreg de 8 ore pe zi, si sa mentitneti afacerea si locurile de munca timp de 3 ani.
   5. Investitia trebuie sa constea minim 40% in active corporale – constucite, dotari, echipamente tehnologice, utilaje, etc sau necorporale – brevete, licente soft, etc si doar maxim 60% din totalul investitiei sa fie folosita pt. salarii, chirii, utilitati, marfa, etc.

   Mai multe detalii aveti pe email. Succes!

   Răspunde
  • 22 septembrie 2015 la 21:48
   Legătură permanentă

   Bună ziua,

   Din unele comunicate reiese ca nu puteti daca ati avut PFA, dar in practica depinde de cei de la registrul comertului de care apartineti, zilele trecute am avut un client cu aceeasi situatie din Bucuresti si la registrul cometului i-au acceptat infiintarea SRL-D spunand ca nu are nicio legatura cu PFA. Mai multe detalii aveti pe email. Succes!

   Răspunde
 • 19 septembrie 2015 la 18:31
  Legătură permanentă

  Buna ziua,
  Infiintarea unei gradinite in limba engleza cu sistem alternativ de predare se incadreaza in program?
  S-a incheiat programul pe 2015? Daca da, atunci in ce perioada se deschide pentru 2016?
  Multumesc anticipat

  Răspunde
  • 22 septembrie 2015 la 22:00
   Legătură permanentă

   Da afacerea dvs este eligibila pentru finantare pe SRL-D, din pacate anul acesta programul se inchide joi pe 24 sept. ora 20:00. Sesiunea pe 2016 nu putem sti cand se va lansa, teoretic trebuie sa fie intre martie-aprilie, dar e doar teoretic, anu acesta s-a tot anuntat ca incepe in martie, ca in iun si s-a lansat de fapt in 10 seotembrie. Oricum ar fi bine sa va pregatiti pentru prima parte a anului 2016.
   Ideai ar fi ca la inceputul anului sa infiinati firma SRL-D si sa realizati un plan de afaceri, pentru ca atunci cand se lanseaza programul sa aveti totul pregatit.
   Trebuie sa stiti ca puteti primi maxim 10.000 de euro nerambursabili,statul va finanteaza 50% din valoarea eligibila dar nu mai mult de 10.000 de euro. Proiectul poate fi si de 30.000 euro de exemplu, dar statul tot 10.000 va va acorda. De asemenea daca va ajung 16000 in total, statul va va deconta 8000 de euro. DVS trebuie sa contribuiti cu diferenta si valoare TVA care nu e eligibila.
   Trebuie sa mai stiti ca, daca vi se aproba planul de afaceri, va trebui sa demarati toata investitia pe banii dvs., in maxim 30 de zile de la semnarea contractului, urmand apoi sa vi se deconteze jumatate din cheltuielile eligibile. Deci nu primiti niciun ban inainte. mai multe detalii aveti pe email. Succes!

   Răspunde
   • 4 martie 2016 la 18:11
    Legătură permanentă

    Multumesc pentru raspuns.Cum se poate aplica pentru mai multe programe in acelasi timp cu acelasi proiect?Daca “castigi” la ambele trebuie sa alegi programul sau primesti finantare din ambele locuri?
    Multumesc

    Răspunde
    • 6 martie 2016 la 18:53
     Legătură permanentă

     Nu se poate finanta acelasi proiect din doua surse de finantare nerambursabila. De aplicat se poate aplica cu acelasi plan de afaceri, doar ca trebuie adaptat conditiilor fiecarui program in parte, si daca va calificati in 2 locuri, trebuie sa semnati doar 1 contract!

     Răspunde
 • 21 august 2015 la 22:52
  Legătură permanentă

  Buna ziua,
  As dori sa deschid un srl-d in 2016 pentru vanzare si service aparatura medicala. Este o activitate eligibila? daca este ce sanse am sa si primesc fonduri?

  Răspunde
  • 26 august 2015 la 19:32
   Legătură permanentă

   Da, activitatea este eligibilă pe SRL-D. Referitor la șanse nu vă pot spune decât după ce analizăm punctual grila de evaluare, să vedem câte puncte ați putea obține (minimul admis e 60, dar acum nu că nu se mai merge pe regula ”primul venit-primul servit”, nu cred că vor primi finanțare proiectele cu sub 75 – 80 de puncte, concurența este destul de mare). Mai multe detalii aveți pe e-mail. Succes!

   Răspunde
 • 17 august 2015 la 21:49
  Legătură permanentă

  Buna seara , as avea o intrebare , am vazut in procedura nou publicata pentru programul Tineri Debutanti articolul acesta si as dori sa stiu daca se mai poate aplica pentru a deschide un rent a car ? :
  ““4.3. Obiectul finanţării trebuie să se încadreze în una sau mai multe din următoarele categorii eligibile:
  1) INVESTIŢIILE ÎN ACTIVE CORPORALE referitoare la:
  f) Achiziţionarea de autoutilitare din categoria N1, N2, N3, cu excepţia vehiculelor de teren simbol G conform Ordinului MLPTL 211/2003 cu modificărcu excepţia vehiculelor de transport rutier de mărfuri în contul terţilor sau contra cost, solicitate de întreprinderile care efectuează transport rutier de mărfuri în contul terţilor sau contra cost.
  În cazul în care întreprinderea beneficiară de ajutor de minimis, pe lângă activitatea eligibilă pentru care solicită să primească ajutor în cadrul schemei de minimis, desfăşoară şi activităţi de transport de mărfuri în contul terţilor sau contra cost, nu poate utiliza ajutorul de minimis pentru achiziţionarea de mijloace de transport marfă, decât dacă se asigură, prin separarea activităţilor sau o distincţie clară între costuri, că activitatea exclusă din domeniul de aplicare al schemei nu beneficiază de ajutoare de minimis.
  Sunt eligibile în cadrul programului autoutilitare din categoria N1,N2,N3 cu excepţia vehiculelor de teren simbol G conform Ordinului MLPTL 211/2003cu modificările şi completările ulterioare în legătură directă cu fluxul subactivităţilor (aprovizionare/promovare, activitatea codului CAEN, distribuţie/vânzare), care sunt necesare desfăşurării activităţilor codului CAEN autorizat pentru care se solicită finanţare, aşa cum sunt detaliate activitatile codului CAEN în “Clasificarea activităţilor din economia naţională”- CAEN Rev 2.
  În cazul în care la certificare se constată că autoutilitarele achiziţionate nu fac parte din categoriile enunţate mai sus, nu se va proceda la acordarea AFN.
  ile şi completările ulterioare, respectiv caen ”
  Multumesc mult anticipat

  Răspunde
  • 19 august 2015 la 9:51
   Legătură permanentă

   Bună ziua,

   În ghid spune așa: ” Autoturismele sunt eligibile în cadrul Programului, numai pentru următoarele activităţi: transporturi cu taxiuri cod CAEN 4932, Activităţi de închiriere şi leasing cu autoturisme şi autovehicule rutiere usoare cod CAEN 7711 , 8553 Şcoli de conducere.” . Deci se poate pentru rent a car. Succes!

   Răspunde
 • 10 august 2015 la 12:15
  Legătură permanentă

  Buna ziua,

  In vederea finantarii implementarii unui proiect in domeniul energiei solare in zona Roznov ( si daca e de succes si in alte zone ale Romaniei si ale tarilor vecine. ) am dori sa identificam impreuna cu Dvs o Sursa de finantare- Axa cea mai potrivita pentru asemenea tip de proiect:: Installation of HEI Solar Light products, panouri solare- initially, in rural Romania with a view to extending the market for HEI Solarlight product/s in Eastern Europe (starting with Romania)
  Introducerea si instalarea panourilor solare in acele zone cu ajutorul HEI SOLAR LIGHT- http://www.hei-solarlight.com/

  The entirely new, patented photovoltaic-module technology by hei solar light™ allows for innovative design and offers new ways of designing professional and economical solar lights.

  La ce Program Operational si ce Axa de Finantare ne recomandati sa aplicam cu acest tip de proiect?

  Va multumim anticipat pentru informatii, indrumari,

  Cu deosebita stima

  Răspunde
  • 12 octombrie 2015 la 23:11
   Legătură permanentă

   Probabil puteti accesa pe programele de mediu, dar eu nu am experianta pe acest domeniu, imi pare rau nu va pot ajuta.Succes!

   Răspunde
   • 6 august 2015 la 23:06
    Legătură permanentă

    Da se pot explica, sunt explicate in ghidul solicitantului, dar vi le spun și aici:

    Referitor la secțiunea C, În ghid se spune că banii se pot cheltui astfel:

    -Minimum 40% trebuie investiţi, adică se pot cumpăra: active corporale (terenuri, construcţii, mobilier, echipament tehnologic, mijloace de transport marfa doar în directă legătură cu activităţile codului CAEN cu care se accesează programul ) şi active necorporale (brevete, licenţe, francize) dar şi realizare site (maximum 10.000 lei). Procentul de 40% este minim, adica se pot achizitiona si de 41-50% din bani sau chiar 90%.

    -Maximum 60% cheltuieli operaţionale: materii prime, stocuri, salarii (inclusiv asigurari sociale), chirie, utilităţi, publicitate, consultanţă realizare plan de afacere (singura cheltuială eligibilă ce poate fi efectuată înaintea obţinerii finanţării).

    Deci, NU ESTE ADMIS ca din suma totală alocată proiectului să se utilizeze sub 40% pentru investiții în active corporale și necorporale, DAR dacă această sumă dedicată investițiilor este peste 60% se acordă punctaj mai mare (20 de puncte)

    La fel este și la secțiunea D, dacă acel procent de peste 60% dedicat investițiilor în active corporale și/sau necorporale pentru care se acordă 20 de puncte la secțiunea C este în pondere de 60% format din echipamente tehnologice (adică NU construcție, NU teren, NU mobilier, NU mijloace de transport, etc ci de exemplu echipamente cu ajutorul cărora se dezvoltă un anumit produs – cum ar fi în cazul unei brutării/patiserii cuptoare cu dospitor, mașini de rulat aluatul, etc, sau în cazul unui cabinet stomatologic – scaun tehnologic modern, echipament pentru radiografii, etc.). Mai multe detalii aveți pe email. Succes!

    Răspunde
 • 1 august 2015 la 13:50
  Legătură permanentă

  Buna ziua,

  V am pus cateva intrebari in numele Dnei Katia Danila ieri si nu vad mesajele mele nici raspnusurile Dvs.
  Trebuia sa ma inregistrez intai sau… ?

  Va multumesc f mult de raspuns avand in vedere urgenta aplicatiei .

  Cu deosebita stima

  Răspunde
  • 1 august 2015 la 20:07
   Legătură permanentă

   Bună,

   Toate mesajele sunt mai întâi moderate, apoi doar cele validate apar pe site, si atunci vor fi afișate și răspunsurile. Mulțumesc pentru înțelgere. Răspunsul este acum afișat le întrebările dvs. Succes!

   Răspunde
 • 31 iulie 2015 la 15:27
  Legătură permanentă

  Buna ziua,

  Pentru un proiect de extindere si modernizare a retelelor de internet in Romania – zona BC – Roznov pentru o companie cu 5 angajati si o cifra de afaceri de peste 100 000 EUR – unde ne putem adresa pe plan national penrtu identificare Surselor de finantare existente pentru acest tip de proiect ?

  Cu deosebita stima,

  Va multumim anticipat !

  Răspunde
  • 6 august 2015 la 23:16
   Legătură permanentă

   Bună ziua,

   Surse de finanțare pentru ceea ce vă interesează, cred că s-ar încadra bine pe Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa prioritara 2
   – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii sau, este de văzut și PROGRAMUL OPERAŢIONAL
   COMPETITIVITATE 2014–2020 Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă. Succes!

   Răspunde
 • 31 iulie 2015 la 14:55
  Legătură permanentă

  12. Daca perioada depunerii aplicatiilor se termina pe 3 Septembrie – in cat timp se termina perioada evaluarii proiectelor ? Este important de stiut in elaborarea Calendarului de Implementare al proiectului.

  13. Referitor la Punctul 11 de mai sus in plus ” Este bine că aveți spațiul și nu va trebuie chirie – doar că ATENȚIE spațiul să nu aibă destinație locativă. ” – Ce inseamna asta? E o casa in zona Floreasca, avem nevoie si de alte aprobari de la primarie? Trebuie sa informam si alte institutii ca nu mai este casa de locuit ci a fost transformata in Laborator panificatie?

  14. Nu identificam informatiile mentionate mai sus pentru necesitatea ca SRL-D ul si angajatii sai sa urmeze cursuri de perfectionare ? Va referiti la cursuri de perfectionare in domeniul nostru – al panificatiei sau in domeniul antreprenoriatului din Romania ?

  Va multumim !

  Răspunde
  • 1 august 2015 la 20:06
   Legătură permanentă

   Bună seara,

   Vă răspund în cele ce urmează, la întrebările adresate pe site, astfel:
   1. Cod CAEN 1071 – Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie
   Cod CAEN 1072 – Fabricarea biscuitilor si piscoturilor; fabricarea prajiturilor si a produselor conservate de patiserie
   Cod CAEN 1082 – Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase

   iar pentru vânzare vă trebuie ceva de genul
   Cod CAEN 4724 – Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine

   Cel mai bine ar fi să consultați și un avocat, să vă îndrume exact ce coduri să alegeți pentru SRL-D. Ca și cod principal e clar că va trebui unul din cele care se referă la fabricare, apoi în secundar să fie și cele referitoare la comercializare.

   2. DA, poate fi una din cei 4 angajați.

   3. Site-ul cu documentația, precum și site-ul unde va fi disponibilă aplicatia de înscriere este: http://www.aippimm.ro/

   4. DA, trebuie sa ai intai finalizat SRL-D ul si dupa aceea sa depui aplicatia pentru accesarea fondurilor.

   5. DA angajatii 8 hr pe zi full time timp de 3 ani minimum 2 persoane – poti fi platiti cu salariul minim pe economie, confom legii.

   6. Nu vi se scade din punctaj, (doar că în anii trecuți se primea ceva punctaj suplimentar pentru proiectele implementate cu credit.)

   7. Vă atașez la email ultima grilă care a fost publicată. (Normal ar trebui să fie grila finașă, dar Nu garantez că nu poate suferi modificări)

   8. Site-ul unde va fi aplicația de înscriere este cel de mai sus, iar link-ul exact este http://programe2015.aippimm.ro/

   9. Documentele solicitate sunt cele din ghidul solicitantului. Ca si documente pentru a obtine punctaj suplimentar sunt: administratorul să aibă diploma/un curs absolvit de antreprenoriat. Se prtimeste punctaj suplimentar si daca administratorul este șomer/ absolvent în anul anterior depunerii cererii.
   Dacă aveți vreo nelămurire vă rog să mă întrbați concret despre ce nu ați înțeles.

   10. Despre echipamente nu vă pot spune mare lucru, adică dvs știți cel mai bine cu ce unelte/echipamente/roboți etc lucați pentru realizarea torturilor – sa zic cuptoare, forme, ustensile pt. ornat, etc. deci cam tot ce vă trebuie pentru realizarea torturilor la calitatea pe care o doriți.

   11. Codurile pe care enumerate mai sus cred ca sunt ok, în plus ar mai fi: 1039 Prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor

   12. După expirarea celor 10 zile calendaristice de depunere a cererilor, se va publica o listă cu cei acceptați inițial si cu cei respinsi. Apoi în 10 zile lucrătoare de la data publicării listei trebuie să depuneți toată documentația si documentele anexă la sediul OTIMMC, în vederea verificării administrative. Întreaga documentaţie va fi depusă 3 exemplare, 1 original şi 2 fotocopii certificate. Apoi după expirarea acestor 10 zile, se trece la Verificarea din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii, care se va face în termen de 5 zile lucrătoare. După această etapă, în termen de 5 zile lucrătoare de la data primirii Scrisorii de acceptare de principiu pentru finanţare în limita bugetului, aplicanţii care nu optează pentru credit bancar vor semna la sediul OTIMMC Contractul de finanţare (anexa nr.9 la prezenta Procedură).

   13. Dacă aveți autorizație de lucru pe acel sediu/punct de lucru, nu cred că vă mai trebuie alte dovezi.

   14. NU se solicită ca angajații să urmeze cursuri de perfecționare, doar că așa cum am spus mai sus, se acordă punctaj suplimentar dacă administratorul – cel care înființează SRL-D are un curs de antreprenoriat.

   Mai multe detalii aveți pe email. Succes!

   Răspunde
 • 31 iulie 2015 la 12:51
  Legătură permanentă

  Buna ziua,

  Pentru un SRL-D in domeniul elaborarii si vanzarii torturilor de lux MAISON V CAKES: http://maisonvcakes.tumblr.com/
  si https://www.facebook.com/maisonVcakes

  1. Care sunt CAEN urile recomandate a fi incluse ?
  2. Detinatoarea Brandului (a viitorului SRL-D) nu poate fi considerata una din angajatele firmei (1 din cele 4 persoane)?
  3. Care este siteul cu ultima documentatie de pregatit si de depus : Formularele de aplicatie ? Linkul ?
  4. Trebuie sa ai intai finalizat SRL-D ul si dupa aceea sa depui aplicatia pentru proiect (pentru finantarea nerambursabila de pana la 10 K EURO) sau nu neaparat ?
  5. Angajatii 8 hr pe zi full time timp de 3 ani minimum 2 persoane – poti fi platiti cu salariul minim pe economie ?
  6. Daca detinem restul banilor de investit si nu vrem sa apelam la banci pentru imprumut – ni se scade din procentaj la evaluare ?
  7. Am vazut mai multe Grile de evaluare ? Care este linkul catre ultima varianta ?
  8. Care este Linkul catre ultima varianta a Siteului unde se vor deschide aplicatiile On-line in vederea transmiterii Formularelor, Anexelor, Planului de Afaceri ?
  9. Ce alte documente ar mai putea fi solicitate ?
  10. Amenajarea spațiului NU este eligibilă pe acest program, în schimb dotările, echipamentele sunt eligibile. Ce fel de echipamente ar putea fi eligibile pentru elaborarea de torturi de lux ?
  11. Daca intai includem numai activitati de elaborare si vanzare (laborator propriu acum creat pentru aceasta activitate care va fi finalizat din Septembrie. Laboratorul este langa casa – resedinta proprietarei ) torturi de lux dar din anul al doilea dorim de exemplu sa includem si elaborarea si vanzarea cozonacilor de lux sau a gemurilor de lux sau a altor produse similare de lux – ce abordare recomandati ? Pentru CAEN ?

  Va multumim !

  Răspunde
  • 2 august 2015 la 0:23
   Legătură permanentă

   Bună seara,

   Vă răspund în cele ce urmează, la întrebările adresate pe site, astfel:
   1. Cod CAEN 1071 – Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie
   Cod CAEN 1072 – Fabricarea biscuitilor si piscoturilor; fabricarea prajiturilor si a produselor conservate de patiserie
   Cod CAEN 1082 – Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase

   iar pentru vânzare vă trebuie ceva de genul
   Cod CAEN 4724 – Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine

   Cel mai bine ar fi să consultați și un avocat, să vă îndrume exact ce coduri să alegeți pentru SRL-D. Ca și cod principal e clar că va trebui unul din cele care se referă la fabricare, apoi în secundar să fie și cele referitoare la comercializare.

   2. DA, poate fi una din cei 4 angajați.

   3. Site-ul cu documentația, precum și site-ul unde va fi disponibilă aplicatia de înscriere este: http://www.aippimm.ro/

   4. DA, trebuie sa ai intai finalizat SRL-D ul si dupa aceea sa depui aplicatia pentru accesarea fondurilor.

   5. DA angajatii 8 hr pe zi full time timp de 3 ani minimum 2 persoane – poti fi platiti cu salariul minim pe economie, confom legii.

   6. Nu vi se scade din punctaj, (doar că în anii trecuți se primea ceva punctaj suplimentar pentru proiectele implementate cu credit.)

   7. Vă atașez la email ultima grilă care a fost publicată. (Normal ar trebui să fie grila finașă, dar Nu garantez că nu poate suferi modificări)

   8. Site-ul unde va fi aplicația de înscriere este cel de mai sus, iar link-ul exact este http://programe2015.aippimm.ro/

   9. Documentele solicitate sunt cele din ghidul solicitantului. Ca si documente pentru a obtine punctaj suplimentar sunt: administratorul să aibă diploma/un curs absolvit de antreprenoriat. Se prtimeste punctaj suplimentar si daca administratorul este șomer/ absolvent în anul anterior depunerii cererii.
   Dacă aveți vreo nelămurire vă rog să mă întrbați concret despre ce nu ați înțeles.

   10. Despre echipamente nu vă pot spune mare lucru, adică dvs știți cel mai bine cu ce unelte/echipamente/roboți etc lucați pentru realizarea torturilor – sa zic cuptoare, forme, ustensile pt. ornat, etc. deci cam tot ce vă trebuie pentru realizarea torturilor la calitatea pe care o doriți.

   11. Codurile pe care enumerate mai sus cred ca sunt ok, în plus ar mai fi: 1039 Prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor

   12. După expirarea celor 10 zile calendaristice de depunere a cererilor, se va publica o listă cu cei acceptați inițial si cu cei respinsi. Apoi în 10 zile lucrătoare de la data publicării listei trebuie să depuneți toată documentația si documentele anexă la sediul OTIMMC, în vederea verificării administrative. Întreaga documentaţie va fi depusă 3 exemplare, 1 original şi 2 fotocopii certificate. Apoi după expirarea acestor 10 zile, se trece la Verificarea din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii, care se va face în termen de 5 zile lucrătoare. După această etapă, în termen de 5 zile lucrătoare de la data primirii Scrisorii de acceptare de principiu pentru finanţare în limita bugetului, aplicanţii care nu optează pentru credit bancar vor semna la sediul OTIMMC Contractul de finanţare (anexa nr.9 la prezenta Procedură).

   13. Dacă aveți autorizație de lucru pe acel sediu/punct de lucru, nu cred că vă mai trebuie alte dovezi.

   14. NU se solicită ca angajații să urmeze cursuri de perfecționare, doar că așa cum am spus mai sus, se acordă punctaj suplimentar dacă administratorul – cel care înființează SRL-D are un curs de antreprenoriat.

   Mai multe detalii aveți pe email. Succes!

   Răspunde
 • 29 iulie 2015 la 9:49
  Legătură permanentă

  buna ziua,am sii eu o intrebare
  am vreo sansa daca imi deschid un srl-d in domeniul constructiilor si sa aplic pentru cei 10000 de euro cu un imprumut bancar de 10000 de euro

  Răspunde
  • 1 august 2015 la 20:10
   Legătură permanentă

   Bună ziua,

   Șanse aveți, doar că e destul de greu doar cu credit, dacă nu aveți bani deloc, pentru că odată aprobat proiectul, trebuie să faceți dovada că aveți toți banii – si să începeți implementarea urmând să vi se deconteze apoi 50%. Succes!

   Răspunde
 • 28 iulie 2015 la 22:25
  Legătură permanentă

  Buna seara!
  A-si vrea sa stiu pot infiinta un SRL-D cu domeniu de activitate “taxi”(daca vreau sa cumpar 3 masini si sa fac taximetrie)?
  Ce conditii trebuiesc indeplinite? A- m inteles ca i-mi trebuieste cofinantare 50%, daca nu am banii pot face un imprumut pe SRL-D?
  Multumesc!

  Răspunde
  • 29 iulie 2015 la 1:02
   Legătură permanentă

   Bună seara,

   Da, se poate solicita finanțare prin programul SRL-D pentru activitatea de TAXI.
   Da, vă trebuie 50% cofinanțare, banii nu se primesc înainte ci vi se vor deconta după efectuarea cheltuielilor. Dacă nu aveți bani se poate să contractați un credit, statul garantează pentru dvs. cu 80% din valoarea creditului, pentru a facilita aprobarbarea de către bancă – binenînțeles că doar după și în caz că vi se aprobă planul de afaceri.
   Ca și condiții, trebuie să angajați minim 2 persoane pe perioadă nedeterminată, contract 8 ore/zi, să mențineți locurile de muncă și afacerea minim 3 ani, să re-investiți anual 50% din profitul obținut.
   Toate achizițiile trebuie să fie noi.
   Toate cheltuielile eligibile care se vor deconta NU includ TVA – care nu este eligibil, deci TVA va fi plătit de dumneavoastră.
   Mai multe detalii aveți pe email. Succes!

   Răspunde
 • 28 iulie 2015 la 22:12
  Legătură permanentă

  va rog sa-mi spuneti daca in regiunea nord -vest (jud Salaj Bihor ,Maramures,Satu Mare)se organizeaza cursul de antreprenoriat sau asimilat;administratorul poate face cursul daca are deja SRL -D?

  Răspunde
 • 28 iulie 2015 la 11:54
  Legătură permanentă

  Buna ziua. As avea 2 intrebari scurte la dvs, daca se poate :
  1. avand in vedere anii precedenti si sumele alocate pt programul srl-d de anul acesta, care ar fi punctajul minim cu care s-ar obtine finantarea anul acesta? Ce sanse am sa prind finantarea cu un punctaj de 75-80?
  2. Dupa aprobarea si semnarea contractului de finantare, in cat timp se pot face achizitiile si in cat timp decontul?

  Multumesc

  Răspunde
  • 29 iulie 2015 la 0:52
   Legătură permanentă

   Bună ziua,

   1.Anul acesta fondurile ar ajunge pentru un număr estimativ de 660 de firme. În anii trecuți s-a obținut finanțare cu acel minim obligatoriu de 60 de puncte, deoarece atunci încă se folosea principiul ”primul venit – primul servit” ca si metodă de departajare. De anul acesta departajarease va face ținând cont în primul rând de punctajul obținut la depunerea planului de afaceri și va conta destul de puțin ordinea de înscriere – deci va trebui să aveți un punctaj cât mai apropiat de maximul de 100. Probabil că, cu 80 sau peste aveți șanse destul de mari pentru a obține finanțarea.

   2. În maxim 45 de zile lucrătoare de la semnarea contractului, dar nu mai târziu de 2 decembrie 2015, beneficiarul este obligat să efectueze cheltuielile şi să depună documentaţia de decont la sediul OTIMMC. Cheltuielile eligibile pentru care se vor aloca fonduri din cadrul Programului vor fi certificate prin vizita la faţa locului a reprezentanţilor UMCR din cadrul OTIMMC în termen de 20 zile lucrătoare de la depunerea decontului dar nu mai târziu de 11 decembrie 2015. Reprezentanţii UMCR vor face verificări la faţa locului, consemnând cele constatate într-un proces-verbal, contrasemnat de beneficiar, întocmit în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.
   Mai multe detalii aveți pe email.Succes!

   Răspunde
 • 27 iulie 2015 la 21:53
  Legătură permanentă

  Buna seara!
  Ma puteti lamuri in 4 probleme?

  1. Daca imi deschid un SRL-D in septembrie 2015 mai pot aplica pentru fonduri rerambursabile in sesiunea din 2016?(deoarece nu mai am timpul necesar ptr 24 august 2015)

  2. Daca sunt pensionara pe gradul trei(cu drept de munca patru ore) pot sa infiintez un SRL-D si sa fiu UNIC actionar si totodata si administrator?

  3. Daca nu sunt admisa ptr a obtine aceste fonduri celelalte facilitati raman valabile, mai ales in cazul scutirilor pentru salariatii angajati la SRL-D-ul meu?

  4.Web design-ul intra in categoria din codul CAEN la IT?

  Va multumesc! Tina

  Răspunde
  • 29 iulie 2015 la 0:28
   Legătură permanentă

   Bună seara,

   1. Da, se poate să înființați SRL-D acum și să accesați fondurile anul viitor.
   2. Da, puteți fi administrator si actionar unic, dar, în cazul în care doriți fonduri nerambursabile nu puteți fi unul din cei 2 angajati obligatoriu, deci va trebui pe lăngă dvs. să mai angajați minim 2 persoane cu contract pe perioadă nedeterminată și program întreg 8 ore.
   3. Dacă nu sunteți admisă, beneficiați doar de acele scutiri de CAS pentru anajați maximum 4 angajați.
   4. Web design-ul intră în diviziunea 63 Activități de servicii informatice – CAEN 631
   Activități ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe.
   Mai multe detalii aveți pe email. Succe!

   Răspunde
 • 25 iulie 2015 la 12:53
  Legătură permanentă

  Buna ziua am si eu o întrebare as vrea sa obtin fonduri nerambursabile si as vrea sa infiintez o firma de constructii.nu detin încă un srl d îmi puteri oferi mai multe detalii.va multumesc

  Răspunde
  • 29 iulie 2015 la 1:29
   Legătură permanentă

   Bună ziua,

   Pentru a accesa fondurile nerambursabile prin programul SRL-D, trebuie mai întâi să înființați firma SRL-D, pentru activitatea dorită. Aveți voie să alegeți pe SRL-D maxim 5 grupe CAEN.
   Apoi trebuie realizat un plan de afaceri care trebuie depus online. Dacă vi se aprobă, va trebui să faceți dovada că dispuneți de resurse financiare pentru a implementa proiectul, atât partea dvs de 50% cât și restul de 50% care vi se vor deconta ulterior, după ce faceți investițiile. Deci trebuie să dispuneți de bani penrtu a demara impelmentarea planului din sursele proprii, apoi prezentând documentele justificative – facturi, chitanțe etc vi se vor deconta 50% din acele cheltuieli dar nu mai mult de 10.000 de euro.

   mai multe detalii aveți pe e-mail. Succes!

   Răspunde
 • 25 iulie 2015 la 9:48
  Legătură permanentă

  Buna ziua,
  As dori sa incep urmatoarea activitate pe srl-d:vanzarea legume fructe in sistem casa de comenzi,direct acasa la beneficiar sau catre comerciantii din piete, magazine legume fructe, cu spatiu de depozitare si prelucrare.Detin spatiu dar e nevoie de amenajare si dotat cu mobilier instalatii de aer conditionat etc.( nu sunt producator voi achizitiona produsele de la producatori agricoli ferme etc.)Va rog sa mi spuneti daca amenajarea spatiului este eligibil?
  Productia de uleiuri alimentare presate la rece este eligibila?
  Productia de gemuri dulceturi etc. este eligibila.
  Multumesc!

  Răspunde
  • 29 iulie 2015 la 1:15
   Legătură permanentă

   Bună ziua

   Da, activitatea este eligibilă.
   Amenajarea spațiului NU este eligibilă pe acest program, în schimb dotările, echipamentele sunt eligibile.
   Activitățile despre care ați spus scunt eligibile și codurile CAEN ar fi:

   – 1041 Fabricarea uleiurilor si grasimilor
   – 1039 Prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor n.c.a.
   Mai multe detalii pe email. Succes!

   Răspunde
 • 24 iulie 2015 la 16:52
  Legătură permanentă

  se poate ca doua persoane sa formeze un srl-d in srl-d, intr-un spatiu comercial inchiriat de un srl-d si care functioneaza ca si cafenea alt srl-d sa inchirieze de la acesta la randul lui un mic spatiu de la primul care sa functioneze ca si fast food sau orice altceva si daca in aceasta sit ambele srl-d-uri ar putea accesa fondurile de 10 mii euro
  va multumesc

  Răspunde
 • 23 iulie 2015 la 11:52
  Legătură permanentă

  Buna ziua! As dori sa fac o cultura de goji s paulownia anul acesta. Este posibil sa pot obtine astfel de fonduri pentru afacerea mea?

  Răspunde
  • 24 iulie 2015 la 17:21
   Legătură permanentă

   Bună ziua,

   Pe programul SRL-D nu se pot face investiții în agricultură, ferme, pomicultură, apicultură. Pentru aceste domenii sunt fondurile alocate prin PNDR, programele pentru tineri fermieri, sau fermele de familie – programe care se pot implementa doar în zone rurale.

   Răspunde
 • 22 iulie 2015 la 23:15
  Legătură permanentă

  Buna ziua,doresc sa cumpar o franciza in turism.Bani necesari 5000-6000 dolari.Pot intra in acest program.

  Răspunde
  • 23 iulie 2015 la 0:45
   Legătură permanentă

   Bună,

   Da, puteți cumpăra o franciză prin programul SRL-D. Cei 6000 de euro reprezintă suma totală? Dacă da, atunci dumneavoastră va trebui să acoperiți 50% adică 3000 de euro plus cheltuielile neeligibile, și primiti 3000 de euro de la stat.
   ATENȚIE! Dacă vi se aprobă planul de afaceri, va trebui să faceți dovada că dispuneți de toată suma, adică 6000 de euro, să demarați investiția, urmând să vi se deconteze apoi 50%, după ce prezentați documentele justificative – facturi, chitanțe, OP, etc.
   Mai multe detalii pe email. Succes!

   Răspunde
 • 22 iulie 2015 la 7:15
  Legătură permanentă

  Bună dimineața îmi puteți spune și mie dacă pot obține fonduri pentru a deschide un magazin alimentar de cartier am spațiul .și ce ar trebui sa fac .Va mulțumesc anticipat

  Răspunde
  • 22 iulie 2015 la 10:06
   Legătură permanentă

   Bună ziua

   Da, daca nu ati mai avut firma niciodata si nici nu ati fost administrator/asociat/actionar la alta firma, puteți accesa fondurile nerambursabile pe programul SRL-D. Este bine că aveți spațiul și nu va trebuie chirie – doar că ATENȚIE spațiul să nu aibă destinație locativă.
   Banii nu se primesc înainte, dacă se aprobă planul de afaceri, investițiile trebuie făcute integral din banii proprii, urmând să vi se deconteze câte 50% din fiecare cheltuială eligibilă.
   ATENȚIE! TVA nu este eligibil, deci va trebui să îl suportați din banii proprii.

   Pașii sunt următorii;
   1. Înființați firma SRL-D, cu codul de activitate dorit (pe SRL-D aveți voie maxim 5 grupe CAEN)
   2. Înștiințați apoi OTIMMC de care aparțineți că ați deschis SRL-D.
   3, Întocmiți un plan de afaceri care va trebui depus online incepând cu 24 august, timp de 10 zile.
   4. Dacă se aprobă acel plan depus, trebuie depuse si pe hârtie toate documentele solicitate, si se va semna contractul de finanțare după care vă apucați de treabă.

   Vă sfătuiesc că dacă vreți să accesați anul acesta, să faceți repede aceste demersuri, pentru că mai e doar 1 lună până începe depunerea dosarelor.
   Mai multe detalii aveti pe email. Succes!

   Răspunde
 • 21 iulie 2015 la 22:33
  Legătură permanentă

  Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate un srl-d pentru tratamente corporale , am vazut ca nu mai exista limita de varsta si fata mea ar vrea sa faca un magazin de rochii care sa implice si croitorie rochii ,retusuri etc plus un site on-line pentru aceste rochii . Ar putea fi administrator pe ambele firme ?

  Răspunde
  • 21 iulie 2015 la 23:53
   Legătură permanentă

   Bună seara,

   Pentru a accesa fondurile nerambursabile de la stat, prin programul dedicat intreprinzătorilor debutanți trebuie ca administratoru și/asociații să nu mai fi avut firmă în trecut și nici să nu fi avut funcția de administrator/acționar/asociat la vreo altă firmă în trecut. Deci, în mod normal s-ar putea să fie administrator la 2 firme, dar fondurile se pot accesa doar pe una din firme.
   Vă sfătuiesc ca fata dumneavoastră să înființeze un SRL-D pe numele ei și să acceseze cei 10.000 de euro, si dumneavoastră dă înființați cealaltă firmă SRL-D și să depuneți și dumneavoastră cerere de finanțare. Condiția este să nu fiți amândouă administrator/asociate/acționare la ambele firme, deci fiecare să fie cu firma ei.
   Sau, dacă vi se pare prea complicat din punct de vedere finanicar (pentru că la ambele firme va trebui să aveți 50% din investiție, si sa angajati minim 2 persoane pe fiecare firmă) atunci rămâne să înființați afacerea cu rochii, croitorie, magazin online.

   Mai multe detalii aveti pe e-mail. Succes!

   Răspunde
 • 20 iulie 2015 la 22:49
  Legătură permanentă

  Buna ziua!
  Am deschis un SRL-D anul trecut in iunie.
  1. Am 2 angajati cu 4 ore. Sunt eligibil pentru programul START?

  2. Sau trebuie sa angajez alti minim doi angajati?
  3. Angajati neaparat cu 8 ore?

  4. Cat timp am la dispozitie sa fac cheltuielile?

  Multumesc anticipat!

  Răspunde
  • 20 iulie 2015 la 23:23
   Legătură permanentă

   Bună seara,

   Pentru anul acesta programul START s-a încheiat!

   Pentru a accesa programul START în 2016 – trebuie să aveți minim 1 angajat cu normă întreagă.
   Prin accesarea programului trebuie să creați cel puțin 1 nou loc de muncă, angajat cu normă întreagă, mentinut minimum 3 ani de la implementare.
   Banii trebuie investiți în maxim 45 de zile lucrătoare de la semnarea contractului, dar nu mai târziu de 2 noiembrie 2015. Succes!

   Răspunde
 • 20 iulie 2015 la 16:33
  Legătură permanentă

  Buna ziua. Eu am participat de curand la un curs de formare/initiere in afaceri, din cadrul programului SEFA. Este acesta luat in calcul? Deasemenea, in aprilie am urmat cursurile – Manager de proiect – tot in cadrul proiectului SEFA, in colaborare cu Asociatia Romano-Boutique. Multumesc

  Răspunde
  • 20 iulie 2015 la 23:06
   Legătură permanentă

   Bună,

   Da, sunt de luat în calcul aceste cursuri, mai ales cel de formare/initiere in afaceri, pentru că, din câte știu, cursurile acestea sunt acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC). Succes!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.