Care sunt pasii pentru infiintarea unei firme ?

Pasul 1) – Stabilirea unui sediu pentru viitoarea societate – se stabileste orasul si spatiul unde societatea va avea sediul principal, precum  si, a sediilor secundare, in cazul in care vor exista. Sediul social al firmei poate fi chiar într-un spatiu aflat in proprietate privata sau in chirie; Se pregatesc daca exista, sau se obtin actele doveditoare pentru forma de detinere a spatiului:

–   extras de carte funciara de la proprietari;

–   contract de închiriere, subînchiriere sau comodat;

–   aviz favorabil al proprietarilor sau chiriasilor din vecinatatea spatiului.

Pasul 2) – Alegerea unui nume pentru  viitoarea societate – se stabileste denumirea si si sigla firmei. Acestea trebuie sa difere de cele ale altor societati. Firma si sigla vor fi verificate la Oficiul Registrului Comertului din judetul unde se stabileste sediul firmei, si se elibereaza dovada înregistrarii si rezervarii acestora pe o perioada de 3 luni;

Pasul 3) – Intocmirea actului constitutiv al firmei – se întocmeste actul constitutiv corespunzator formei juridice de societate aleasa.

Pasul 4) – Stabilirea Capitalului social al firmei, plata taxelor judiciare – se depun aporturile în numerar, la o banca sau C.E.C. si se pregatesc actele de proprietate pentru aporturile în natura.

Pasul 5) – Demararea formalitatilor la Registrul Comertului – se achita taxele judiciara si taxa de timbru pentru înmatricularea societatii comerciale si apoi se depune dosarul cu toate actele necesare la la Oficiul Registrului Comertului din judetul unde s-a stabilit sediul firmei.

Pasul 6) – Obtinerea unui Cod Fiscal pentru noua societate

Pasul 7) – Obtinerea Avizelor si autorizatilor de functionare – înainte de începerea activitatii firmei trebuie obtinute avizele si autorizatiile necesare pentru functionarea legala a  societatii, reglementata prin legea 31/1990 – legea societatilor comerciale si legea nr. 26 din 5 noiembrie 1990 privind registrul comertului.

Inaintea demararii unei afaceri este necesara intocmirea unui plan de afaceri si, dupa caz a unui studiu de fezabilitate.

Etape infiintare firma

2 gânduri despre „Etape infiintare firma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.