cum-faci-bani-online-cu-profitshare-sau-2paraleFie că ești pasionat de scris pe diverse teme, ești student, freelancer sau pur și simplu ai un job și vrei să îți rotunjești veniturile făcând bani online, marketingul afiliat poate reprezenta o soluție foarte bună.

 Ce este marketingul afiliat ?

Marketingul afiliat este o platformă de online marketing care se bazează pe vânzare de produse și/servicii pe bază de comisioane sau pe realizare de leaduri (de exemplu: abonare la newsletter, descărcare de produse sau completarea unui formular de comandă)

Pe această platformă sunt două variante de înscriere și anume:

  • varianta de afiliere pentru advertiseri (firme) – adică pentru firmele care oferă produse sau servicii, adică firmele care vor să se promoveze online, să își facă cunoscute produsele și/serviciile
  • varianta de afiliere pentru persoane fizice, freelanceri, etc – care se înscriu ca si afiliati pentru a promova online (pe blog, website, facebook, etc) acele produse si servicii adăugate in platformă de către advertiseri (firme), în vederea obținerii de comisioane din eventualele vânzări.

Deci, dacă vrei să câștigi bani online prin marketing afiliat, trebuie să te înscrii pe o platformă de marketing afiliat. În România, cele mai mari și mai cunoscute platforme sunt Profitshare.ro și 2Performant (fosta 2Parale.ro).  Înscrierea ca afiliat, pe cele două platforme este gratuită.

  Cum funcționează și cum pot câștiga bani prin marketingul de afiliat?

  1. Ca să poți câștiga bani prin marketingul de afiliat, trebuie mai întâi să ai un blog sau un website
  2. Odată ce ai blog/website, trebuie să te înscrii pe una din cele două platforme (recomandat pe amândouă), și să urmezi instrucțiunile primite, pentru validarea blogului/website-ului.
  3.  După validarea înscrierii, poți începe promovarea advertiserilor din cele două platforme, în vederea câștigării de comisioane. Promovarea se poate face atât în cadrul blogului/website-ului prin bannere, widget-uri, feed-uri de produse, cât și prin postarea reclamelor pe rețele de socializare (facebook, G+, etc.).

  Care este principiul de funcționare, cum câștigi bani?

Odată ce ai un cont activ pe platforma de marketing afiliat, poti alege diverse metode de promovare a advertiserilor (firmelor) si produselor lor, asa cum am scris anterior.

Concret: o firma (advertiser) “X” vinde un produs “Y” care costă “Z” lei si oferă, să zicem 5% comision pentru fiecare conversie (vânzare). Tu, ca afiliat promovezi acel produs pe blog/site, facebook, etc., iar în momentul în care cineva cumpără produsul “Y”, tu vei primi automat 5% din prețul fătă TVA al acelui produs. Comisioanele oferite de advertiseri pot varia între 1%-20% în funcție de categoria de produse, procent mai mare pentru produse care au prețuri mai mici si se vând mai rar și comisioane mai mici pentru produsele scumpe si care se vând foarte des (de exemplu, comisioanele cele mai mici sunt oferite pentru smartphone-uri, tablete și laptop-uri – între 1-2%)

Deci, cu cât promovezi mai mult, cu atât poți câștiga mai mult. Ideea este să ai un blog/site pe care să scrii informații de calitate, să atragi cât mai mult trafic pe site, și să promovezi produse de interes, în legătură cu temele abordate pe site. Ideal este să ai un site de nișă, în care să promovezi produse din acea nișă, foarte bine se câștigă de exemplu din scriere de review-uri despre produse – si adăugând link-uri spre acele produse.

Se pot câștiga bani, dar nu fără muncă, să nu credeți că având un blog, vă înscrieți pe platforme de afiliere și veți câștiga bani, doar plasând diverse link-uri pe site! Nu este chiar așa de simplu! Trebuie subiecte de calitate care să atragă multă lume pe site și link-urile plasate să fie cât de cât de interes pentru cei ce vor citi postările blogului/site-ului. De exemplu, dacă scrieți articole despre o anumită pasiune, să zicem pescuit (întâmplări, povești, sfaturi și trucuri, etc) ce șanse ar fi ca cineva pasionat de pescuit, să intre să citească articolele și să și comande prin blogul tău, un frigider, sau un televizor led, sau un laptop? Aproape zero! În acest caz ar fi util să plasați link-uri cu produse/accesorii pentru pescuit. Dacă de exemplu vreți să câștigați comisioane din vânzări de televizoare, ar trebui să faceți articole cu review-uri despre cele mai bune televizoare, cele mai bune rapoarte calitate/preț, etc și să plasați link-uri cu reclame la televizoare, astfel cei care sunt interesați să cumpere un televizor, vor cite aceste review-uri și unii dintre ei pot deveni potențiali clienți – deci potențiale conversii (comisioane câștigate din vânzări). Nu în ultimul rând, trebuie promovate postările, reclamele prin toate căile admise de platformă!

  Care este cea mai bună platformă de marketing afiliat?

Așa cum am mai spus, în România sunt două mari platforme, nu putem spune că una este mai bună decât cealaltă, cea mai cunoscută fiind platforma profitshare.ro apoi 2Performant (fosta 2Parale.ro). Diferența între cele două este că, unii advertiseri sunt afiliați doar la una dintre ele, fiecare având advertiseri buni, ca de exemplu – emag este afiliat în exclusivitate la profitshare, pe când alți mari advertiseri pot fi doar la 2performant. Deci, este avantajos să vă înscrieți la ambele platforme, pentru a putea promova cât mai mulți advertiseri, înscrierea fiind gratuită!

  Cum mă înscriu ca afiliat?

Pentru înscriere ca afiliat pe platforma profitshare.ro accesați link-ul următor:

        http://profitshare.ro/înscriere afiliat


Pentru înscriere ca afiliat pe platforma 2performant, accesați link-ul următor:

      2performant/înscriere afiliat

Citește și: Cum îți promovezi afacerea/magazinul online prin platforma profitshare!


 

Vrei să faci bani online? Marketingul afiliat este una din variante!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.