Dacă ai o afacere, fie că este o afacere din sfera serviciilor, fie că este o afacere din domeniul vânzărilor, sigur îți dorești să devii cât mai cunoscut, să atragi cât mai mulți clienți, și respectiv să vinzi din ce în ce mai mult. Pe lângă soluțiile clasice de promovare (bannere, flyere, oferte în magazin, etc) sau cele online prin Google Adwors, Facebook ads, etc. posibil să fi auzit și de metoda de promovare prin marketingul afiliat – mai exact marketing afililat pentru advertiseri. Dacă nu ai auzit despre această metodă de promovare, este timpul să o iei în calcul și să citești câteva detalii despre această metodă foarte bună promovare, de atragere a potențialilor clienți și implicit de a crește vânzările.

   Ce este marketingul afiliat ?

Marketingul afiliat este o platformă de online marketing care se bazează pe vânzare de produse și/servicii pe bază de comisioane sau pe realizare de leaduri (de exemplu: abonare la newsletter, descărcare de produse sau completarea unui formular de comandă)

Pe această platformă sunt două variante de înscriere și anume:

  • varianta de afiliere pentru advertiseri (firme) – adică pentru firmele care oferă produse sau servicii, adică firmele care vor să se promoveze online, să își facă cunoscute produsele și/serviciile
  • varianta de afiliere pentru persoane fizice, freelanceri, etc – care se înscriu ca si afiliati pentru a promova online (pe blog, website, facebook, etc) acele produse si servicii adăugate in platformă de către advertiseri (firme), în vederea obținerii de comisioane din eventualele vânzări.

  Care este mecanismul marketingului de afiliat pentru advertiseri (firme) ?

Firmele care oferă servicii sau produse, și care au un website/magazin online, se pot înscrie în platforma de marketing de afiliere și își vor putea adăuga produsele si serviciile oferite, diverse campanii promoționale – care vor ajunge să fie promovate online sau chiar si offline, de un număr foarte mare de afiliați, pe website-uri, bloguri, facebook

   Care sunt costurile firmelor pentru promovare prin marketingul afiliat?

Firmele care doresc să atragă cât mai mulți clienți, se vor înscrie pe platforma de marketing afiliat, apoi după înscriere, vor putea să își gestioneze diverse campanii de promovare și să stabilească bugetul pentru fiecare campanie si pentru fiecare conversie/lead realizat de afiliatii care promovează produsele și serviciile lor. Concret, firma va stabili un comision procentual pentru fiecare tip de produs sau serviciu, care se va plăti către afiliații care promovează produsele, doar in momentul în care acel produs este vândut în urma promovării afiliaților.

De exemplu: o firmă înscrisă în platformă, vinde un produs denumit generic “produsul x” la un preț generic de “Y lei” și oferă pentru fiecare vânzare un comision de 3% din prețul produsului fără TVA, iar afiliații persoane fizice, freelanceri, etc. pot promova pe blogul lor, pe website, sau pe facebook acel “produs x”. În momentul în care cineva cumpără “produsul x” de pe blogul/website-ul sau de pe link-ul postat pe facebook de către un afiliat, firma va recompensa afiliatul cu 3% din prețul acelei vânzări. Dacă mai mulți afiliați vor resuși să genereze vânzări (conversii) pentru “produsul x”, fiecare va fi recompensat cu 3% din prețul acelei vânzări (adică 3% din prețul de Y lei). Fiecare firmă își stabilește singură comisioanele acordate, comisioane care pot porni de la 1% – 20% și se pot stabili comisioane diferite în funcție de categoriile de produse sau servicii. Spre exemplu, firmele pot oferi un comision mai mic pentru produsele mai scumpe și care se vând foarte des, și un comision mai mare pentru produsele mai ieftine cu vânzări mai mici.

Deci, firma va avea o promovare foarte bună, va fi prezentă/vizibilă pe zeci, sute, mii de bloguri, website-uri, facebook, și va plăti comisioane către afiliați doar atunci când se realizează o conversie (o vânzare).

  Care este cea mai cunoscută platformă de afiliere din România?

În România, cea mai cunoscută platformă de marketing afiliat este profitshare platformă în care sunt înscriși și câțiva dintre cei mai puternici advertiseri, cum ar fi: eMag, Flanco, Libris, Banca Transilvania, etc.

    Cum te înscrii în platforma profitshare?

Pentru detalii complete și înscrierea firmei în platforma profitshare, accesați link-ul următor:

   https://profitshare.ro/advertiseri sau click pe imaginepromovare-firma-profitshare

Citește și: Cum poți câștiga bani prin marketing afiliat!


Ai o afacere si vrei sa o promovezi online? Vrei să îți crești vânzările? Înscrie-te acum în profitshare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.