Ce sunt radicalii liberi și antioxidanții ?

Antioxidantii sunt compusi naturali care protejează organismul de pericolul radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt atomi sau grupuri de atomi care (dacă nu sunt ținuți sub control de antioxidanți) afectează celulele, sistemul imunitar și pot duce la diverse boli, precum cele de inimă, la cancer sau alte boli degenerative.

Radicalii liberi sunt considerați de oamenii de știință și o cauză a procesului de îmbătrânire și de asemenea cauza numeroaselor boli mentale ce apar din cauza numărului prea mare de radicali liberi in raport cu numărul pre mic de antioxidanți.

Radicalii liberi sunt neutralizați de antioxidanții care exista în mod natural in organism. Dintre acești antioxidanți cei mai importanți sunt reprezentați de patru enzime: superoxid dismutaza (SOD), glutation peroxidază, catalază și metionina reductaza, pe care organismul le poate produce in general fără probleme.
Deși mulți antioxidanti pot fi obținuți din alimentație, cum ar fi fructele proaspete, legumele proaspete, germenii de grâu etc., este greu sa obții o cantitate suficientă din aceste surse încât să inlături in permanență radicalii liberi creați de mediul poluat.

Putem reduce amenințarea radicalilor liberi consumând suplimente de nutrienți-cheie precum NANOXYN. Un nivel ridicat de antioxidanti se pare ca protejeaza in special de cancer.
Conform studiilor din domeniu o celula primeste aproximativ zece mii de atacuri pe zi de la radicalii liberi. Cand activitatea radicalilor liberi devine mai intensa decat cea a antioxidantilor, rezultatul este un dezechilibru cunoscut in limbajul stiintific drept “stres oxidativ”.

Exisata mai multe tipuri de radicali liberi care afecteaza organismul, cei mai cunsocuti fiind derivati ai oxigenului, cum sunt superoxid, hidroxil, peroxid de hidrogen, oxidul nitric etc. Acestia se formeaza prin expunerea la radiatii (inclusive cele solare), la substante chimice toxice care le gasim in fumul de tigara, in aerul poluat si in produsele chimice dar si intern prin diferite procese metabolice, cum ar fi descompunerea moleculelor de grasime stocate pentru folosirea lor ca sursa de energie.
Radicalii liberi sunt prezenti in mod normal in numar mic in organism. Procesele chimice din organism produc natural radicali liberi, dar intr-un numar ce poate fi stapanit. Exista in organism si radicali liberi buni, cum ar fi cei produsi de sistemul imunitar pentru a distruge virusurile si bacteriile. Dar daca productia de radicali liberi din organism este prea mare apare degradarea celulelor. Din pacate formarea unui numar mare de radicali liberi stimuleaza eliberarea si mai multor radicali liberi, facand pericolul si mai mare.
Factori care pot duce la un exces de radicali liberi:
– Poluantii din mediul inconjurator (gazele de esapament, fumul de tigara etc.
– Dieta necorespunzatoare (alimentele prajite in ulei produc un numar mare de radicali liberi);
– Expunerea la radiatii solare;
– Expunerea la raze X prin radiografiile mnedicale.

Din fericire, pe lângă o alimentație corectă, putem neutraliza radicalii liberi cu suplimente antioxidante, așa că, încearcă acum suplimentul:Cel mai bun antioxidant

Sursă articol: nanoxyn.ro


 

 

 

Vrei să previi bolile de inimă, cancerul sau alte boli degenerative? Vezi aici un supliment foarte bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.