Va prezentam in acest articol o reteta de ceai adjuvant in tratarea hipertensiunii arteriale – ceai folosit in medicina populara.

Compozitie: frunze de mesteacan, frunze de vasc, flori de lavanda, paducel, talpa gastei

Actiune farmacodinamica: acetilcolina si saponinele triterpenice si acidul oleanolic din vasc, flavoanele, overcetrol, viteroxid si hiperoxid din paducel, saponinele si flavoanele din mesteacan, cres permeabilitatea vasculara, sant vasodilatatoare coronariene si periferice, brahicardice si hipotensive imediate si de durata. Substantele active din lavanda au efecte neurosedative. Leonurina din talpa gastei completeaza efectele hipotensive ale celorlalte plante.

Utilizare: hipertensiune arteriala, tahicardie, palpitatii, extrasistole.

Modul de preparare si administrare:

Macerare la rece: se amesteca 2 lingurite de frunze de mesteacanm 1 lingurita de paducel, 1 lingurita de frunze de vasc, 1 lingurita de flori de lavanda, 1 lingurita de talpa gastei. Jumatate din aceasta cantitate se introduce in 250 ml apa, la temperatura camerei. Se lasa 8 ore la macerat – apoi se strecoara si se bea in trei reprize pe parcusul zilei, dintre care ultima parte se bea seara, inainte de culcare. Dupa 8 zile de tratament se verifica tensiunea arteriala pentru a se vedea rezultatele. Apoi tratamentul se poate continua, dar trebuie neaparat facute controale medicale de specialitate.

Atenție! Informațiile prezentate în articol nu înlocuiesc tratamentele recomandate de către medicul specialist, și se recomandă consultarea cu medicul înainte de utilizare ceaiurilor sau altor tratamente de acest gen!

Trateaza hipertensiunea arteriala cu ceaiuri din medicina populara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.