Departamentul pentru IMM-uri anunță modificări ale HG 96/2011 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Programului pentru stimularea inființării și dezvoltării microintreprinderilor de către tinerii întreprinzători. Printre principalele modificări sunt:

 • înscrierea on-line se desfășoară în sesiuni de 15 zile, până la epuizarea bugetului. Pentru participarea la program fiecare solicitant
  trebuie să se înregistreze cu user şi parolă. În vederea înscrierii în cadrul Programului, microintreprinderea SRL-D va completa şi transmite on-line planul de afaceri începând cu ora 10.00 a primei zile de înscriere, timp de 15 zile de la demararea înscrierii în Program, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de deschidere a unei noi sesiuni de înscriere până la epuizarea bugetului. Microintreprinderile SRL-D pot beneficia de finanţare în cadrul programului o singură dată”.
 • Admiterea în Program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale va prevala numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul Programului; echipamente tehnologice; activitatea pe care accesează programul; curs de antreprenoriat; Asociatul/administratorul SRL-D este şomer la data înscrierii sau absolvent în anul precedent înscrierii în program; data şi ora înscrierii în program, în această ordine.
 • Se va modifica și anexa privind criteriile de evaluare a planului de afaceri, printre modificările importante fiind si punctajul alocat pe tipul de afacere, astfel, vor primi un puctaj mai mare firmele cu activitate în domeniile:
  • Programare IT sau Producţie – 30 de puncte,
  • Turism – 20 de puncte
  • Servicii – 15 puncte
  • Comerț şi alte activităţi – 10 puncte
 • Punctaj suplimentar se primește și dacă asociatul/administratorul SRL-D este şomer la data ȋnscrierii sau absolvent ȋn anul precedent ȋnscrierii ȋn program – 10 puncte, sau dacă asociatul/administrator a urmat/urmează un curs de antreprenoriat – alte 10 puncte.
 • De asemenea, punctaj mai mare vor primi firmele care crează un număr mai mare sau egal cu 4 locuri de muncă noi, permanente – 20 de puncte.
 • Finanţarea planurilor de afaceri se face în ordinea numărului RUE, obţinut conform art. (7) lit g), punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu la finanţare fiind de 60 de puncte din maxim 100 de puncte posibile;
 • Punctajul minim pentru accesarea programului este de 60 puncte.
  La punctaje egale va prevala:
  – numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul Programului,
  – achizitia de echipamente tehnologice,
  – activitatea pe care accesează programul,
  – curs de antreprenoriat,
  – Asociatul/administratorul SRL-D este somer la data inscrierii sau absolvent in anul precedent inscrierii in program
  – Data si ora inscrierii in program.

Detaliile complete despre modificările privind accesarea fondurilor nerambursabile dedicate tinerilor întreprinzători, le găsiți accesând link-urile de mai jos:

Nota de fundamentare
Proiect HG de modificare a HG 96/2011

Sursa: Departamentul pentru IMM     http://www.aippimm.ro/

SRL-D 2015 – Modificări importante ale programului pentru întreprinzătorii debutanți

2 gânduri despre „SRL-D 2015 – Modificări importante ale programului pentru întreprinzătorii debutanți

  • 24 aprilie 2015 la 1:07
   Legătură permanentă

   Da, de anul acesta nu va conta vârsta, pe acest program, singura conditie e să nu fi avut firmă sau să nu fi avut calitatea de administrator/asociat la alta firma in trecut.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.