A fost lansata prima platformă de tranzacţionare a monedei Bitcoin in Romania 

BitcoinIn luna ianuarie 2014 a fost lansata prima plaforma de tranzaţionare a monedei virtuale Bitcoin din Romania, despre care susţine că este o investiţie de viitor.

Proprietarul platformei este oradeanul Horea Vuscan, vicepresedinte al Partidului Verde si antreprenor, si susţine ca bitcoinul este o investiţie de viitor.

Bitcoin este o monedă privată care a aparut în 2009. Are multe avantaje, deoarece se transmite direct intre oameni, fără intermediari care sa impuna costuri de tranzacţionare.

Bitcoin este într-o piaţă liberă, necontrolată de niciun stat, preţul ei fiind dictat de cerere şi oferta”, a spus Vuscan într-o conferinta de presă online.

Proprietarul platformei a aratat că in urma crearii unui cont pe platform, utilizatorii pot face tranzactii si transferuri din lei in bitcoin si invers, o unitate de bitcoin avand o valoare de circa 2.400 lei, si a spus ca pana anul viitor nu va impune niciun fel de comisioane de tranzactionare.

Horea Vuscan spune ca, la inceputul anului 2013 o unitate Bitcoin avea valoarea de 12 dolari, iar la sfarşitul anului 2013 se plateau şi 1200 de dolari pentru un Bitcoin.

Oradeanul sustine ca cel mai mare avantaj al monedei online este ca aceasta nu poate fi controlata de niciun stat.
In Romania sunt inregistrate doua afaceri care accepta plata cu moneda virtuala Bitcoin.

În ceea ce priveşte garanţiile de securitate pe care le ofera platfor celor care îsi vor face cont şi îsi vor încarca datele bancare pe portalul sau, Vuscan a declarat ca a inceput procedurile de certificare ca operator de date cu caracter personal, iar informatiile pe care le dau clienţii sunt pastrate in securitate.

Popularitatea Bitcoin, o monedă virtual care poate fi tranzacţionata online pe portaluri specializate şi care nu este controlată de vreo autoritate, a crescut în ultimul an, fapt care a atras un număr de investitori mari.

Sursa: REALITATEA.NET
Articolul integral pe : http://www.realitatea.net/a-fost-lansata-prima-platforma-din-romania-de-tranzactionare-a-monedei-bitcoin_1353872.html#ixzz2vENWCvFp 

Prima platformă din Romania de tranzacţionare Bitcoin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.