In acest articol va prezentam doua variante de ceai expectorant, pentru tratarea tusei, folosite in medicina populara.

Varianta ceai expectorant 1

Compozitie:frunze de patlagina, cimbrisor, scai vanat

Cimbrisor - tratament tuse, tratament bronsitaActiune farmacodinamica: saponinele din scaiul vanat, uleiul volatil din cimbrisor si mucilagiile (pantazone, acid polikronic) din patlagina, exercita o actiune puternic antitusiva (antispastica). De asemenea sunt emoliente si expectorante.

Utilizare: tuse, tuse convulsiva, bronsita

Mod de preparare si administrare:

Se utilizeaza ca infuzie din: o jumatate lingurita de scai vanat, 1 lingurita de cimbrisor, 1 lingurita de patrlagina, la 300 ml de apa clocotita. Ceaiul se bea fractionat in 3-4 reprize pe parcursul zilei.

produse naturiste tuse


Varianta ceai expectorant 2

Compozitie: flori de tei, radacina de nalba, lumanarica, potbal.

Actiune farmacodinamica: muciilagiile din toate plantele folosite, fluidifica secretiile bronsice usurand expectoratia. De asemenea au actiune antispastica si dezinfectanta.

Utilizare: bronsita, tuse.

Mod de preparare si administrare:

Se utilizeaza ca infuzie din: cate 1 lingurita din fiecare planta la 400 ml de apa clocotita. Dupa 20 de minute ceaiul se strecoara si se bea fractionat in 3-4 reprize pe parcursul zilei.

Atenție! Informațiile prezentate în articol nu înlocuiesc tratamentele recomandate de către medicul specialist, și se recomandă consultarea cu medicul înainte de utilizare ceaiurilor sau altor tratamente de acest gen!


Scapa de tuse cu ceaiuri expectorante din medicina populara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.