În ziua de azi, majoritatea oamenilor folosesc rețele de socializare, și în special facebook, pentru a socializa, interacționa cu prietenii, pentru publicitate, și creându-și propriile albume foto sau adăugând diverse clipuri video, mai ales de când s-a introdus opțiunea de clipuri live.

Fie că vorbim de propriile filmări/clipuri, clipuri postate de prieteni, sau clipurile live pe care le postăm, uneori ne dorim să salvăm/descărcăm aceste clipuri video, în calculator/laptop, tabletă sau smartphone. În cele ce urmează, voi descrie o metodă simplă de a descărca/salva clipuri de pe facebook, fără a utiliza/instala programe suplimentare, sau extensii/addon-uri pentru browser, și fără a utiliza alte website-uri care oferă această posibilitate. Astfel, metoda este următoare:

Pasul 1. Intrati pe facebook, mergeti la clipul video pe care doriți să-l descărcați, și apăsați clic dreapta pe clip, și selectați “afișează adresa web a clipului” (este ultima optiune din listă), apoi copiați acea adresa.

1

2

Pasul 2. Copiați adresa (de la pasul 1) și deschideți adresa copiată în alt tab/pagină nou in browser, adica deschideți o pagină nouă de Chrome, Mozzila, etc și accesați adresa copiată

Pasul 3. În loc de “www.facebook.com” stergeti si tastați “.m” apoi apăsați Enter, pentru a vă redirecționa pe versiunea mobilă a paginii, de unde puteți apoi să descărcați clipul dorit.

3

Pasul 4. În pagina astfel deschisa de la pasul 3, apăsați pe butonul “Play” al videoclipului, apoi clic dreapta pe video si selectați “Salvează videoclipul ca”.

5

Recent au apărut apărut extensii/addon-uri pentru browser, cel puțin pentru google chrome, care adaugă opțiunea de descărcare a clipurilor, fără a mai parcurge etapele de mai sus. Folosiți varianta care vi se pare mai simplă – cu addon sau fără!


cum faci din mai multe filme unul singur
Cum să îmbini mai multe filmulețe/clipuri într-unul singur. Vezi AICI!

 

Cum descarci videoclipuri de pe facebook, fara programe speciale sau addon-uri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.