Ești interesat de demararea unei afaceri, și ai dori să accesezi fonduri nerambursabile pentru afacerea dorită? Există alternative la programul Start-up Nation, prin care poți accesa până la 40000 de euro, finanțare nerambursabilă în procent de 100%.

Care sunt alternativele?

Una din alternativele foarte bună, este programul Start-up Plus, un program similar cu Start-up Nation, dar care este co-finanțat de UE, prin Programul Operaționanl Capital Uman 2014-2020 (POCU),  Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți! Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.  Acest program este derulat în fiecare regiune a țării, de diferite entități beneficiare.

Care sunt pașii pentru accesarea Start-up Plus?

Trebuie mai întâi să te înscrii la un curs de antrepenoriat, susținut de una din entitățile care gestionează proiecte POCU, din regiunea unde ai domiciliul sau reședința. Cursurile sunt gratuite, 40 de ore, 5 zile și 1 zi examinare, fiind incluse transport, cazare și masă gratuite. După examinare primești certificat de antreprenor, pe baza căruia te poți înscrie apoi în concursul de planuri de afaceri.

Câți bani se pot solicita?

Prin Start-up Plus, se acordă finanțare nerambursabilă de maximum 40.000 de euro, din care primești 75% imediat după semnarea contractului de finanțare și înființarea firmei. Restul de 25% ți se acordă doar după dovedirea unor venituri (încasări) de cel puțin 30% din valoarea primei tranșe, în primul an (de fapt în primele 8-9 luni, ca să fie timp pentru solicitarea tranșei 2 și să se poată cheltui, pentru că finanțarea trebuie cheltuită intergral în primele 12 luni de activitate).

Condiții și obligații

Printre condițiile obligatorii sunt crearea a cel puțin 2 locuri de muncă, și menținute cel puțin 12 luni perioada de implementare + 6 luni perioada de monitorizare. De asemenea, activitatea, și toate activele firmei, trebuie menținute minim aceeași perioadă.

Unde și până când se fac înscrieri?

Mai multe detalii despre programul Start-up Plus, și variante de înscriere, găsiți aici:

40000 de euro pentru înființarea unei afaceri


Alternative la Start-up Nation! Cum să obții 40000 de euro pentru o afacere nouă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.