10.000 de euro pentru tineriȘi anul acesta statul român va lansa programele
naționale multi-anuale de finanțări nerambursabile, pentru IMM-uri, și anume: programul START,  programul COMERȚ, programul dedicat SRL-D, Femeia manager, plus două noi programe de finanțare Microindustrializare si respectiv un program pentru afacerile din mediul rural.

Așa cum am spus anterior, se va lansa si anul acesta un apel de proiecte pe programul dedicat intreprinzătorilor debutanți, program cunoscut sub denumirea de SRL-D.

Deși se estima că se vor lansa aceste program in luna aprilie-mai 2016, momentan (29 mai 2016), toate programele de finanțare de la bugetul de stat sunt încă în dezbatere publică, deci nu au apărut încă ghidurile/procedurile finale ci se află doar la stadiul de proiecte de procedură.

Programul SRL-D  (care in urma cu câțiva ani era dedicat doar tinerilor intreprinzatori – cu vârsta de maxim 35 de ani), program care incepând cu anul 2014 NU  mai are restricții de vârstă, adică poate depune oricine, indiferent de vârstă, cu condiția să nu mai fi avut anterior nicio alta firmă.

Astfel, prin Programul SRL-D , statul român acorda Ajutor Financiar Nerambursabil,  oricarei societati SRL-D care indeplineste conditiile obligatorii si depune un plan de afaceri. Ajutorul Financiar Nerambursabil (AFN) acordat reprezinta 50% din totalul eligibil al unui proiect de investitii – dar nu mai mult de 10.000 de euro (echivalent in lei).  Deci, 50% iti da statul, 50% este contributia ta proprie.  


Atentie!  TVA nu este eligibila! Deci contributia ta va fi de 50% din valoarea eligibilă + TVA aferent

În procedura propusă pentru anul 2016, aferentă programului SRL-D, apar câteva modificări foarte importante, care vizează în primul rând cheltuielile eligibile (admise), mai exact o serie de cheltuieli care până anul acesta erau eligibile, în propunerea de procedură pe 2016 devin NEELIGIBILE. 

Concret, tipurile de cheltuieli care in 2016 nu vor mai fi eligibile (în cazul în care procedura finală nu se va schimba) sunt:

  1. Cheltuielile legate de chiria pentru spațiul de producție/desfășurare a activității
  2. Cheltuielile aferente salariilor si asigurărilor sociale.
  3. Cheltuielile cu utilitățile (încălzire, curent, apă/canal, curățenie etc)
  4. Cheltuielile pentru marketing și publicitate

Vezi informațiile complete despre acest program! Vezi care sunt condițiile și ce avantaje îți oferă programul SRL-D  –  citeste articolul aici


 

SRL-D 2016 aproape de lansare! Modificări importante!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.