SRL - D 10.000 euroData la care se estimează lansarea „Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri” este 24 august 2015.

Bugetul pentru 2015: 19.300.00 lei – deci se estimează în jur de 430 de firme beneficiare.

Depunerea cererilor de finanțare on-line, pentru programul SRL-D 2015 se estimează a se deschide în 24 august și va dura 15 zile calendaristice . Deci, pe data de 24 august 2015 ar trebui să se deschidă o aplicație electronică pe site-ul Directiei Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM, care se poate accesa   AICI.
Pe același site vor fi disponibile și documentele necesare înscrierii în program http://www.aippimm.ro

Se apropie perioada de lansare a programului SRL-D, prin care se acordă fonduri nerambursabile în valoare de 10.000  de euro, pentru cei ce doresc să își deschidă prima afacere.

De acum firmele care doresc să solicite finanțare nerambursabilă  pe acest program, au la dispoziție 1 lună pentru a-și pregăti planurile de afaceri.

Fondurile nerambursabile se acordă prin “programul multianual pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzători debutanți”.

Bani pentru firme debutante SRL-D-2015 10000 de euro adivisa

Cea mai importantă modificare a programului, pentru anul 2015, este aceea că, începând înscrierea on-line se desfășoară în sesiuni de 10 zile, până la epuizarea bugetului. Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie să se înregistreze cu user şi parolă. În vederea înscrierii în cadrul Programului, microintreprinderea SRL-D va completa şi transmite on-line planul de afaceri începând cu ora 10.00 a primei zile de înscriere, timp de 15 zile de la demararea înscrierii în Program, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de deschidere a unei noi sesiuni de înscriere până la epuizarea bugetului. Microintreprinderile SRL-D pot beneficia de finanţare în cadrul programului o singură dată”.Pe lângă această schimbare, se mai anunță o serie de schimbări în condițiile de accesare ale programului, astfel, departamentul pentru IMM-uri anunță modificări ale HG 96/2011 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Programului pentru stimularea inființării și dezvoltării microintreprinderilor de către tinerii întreprinzători. Printre principalele modificări sunt:de anul acesta NU mai există criteriul de  limită de vârstă de maxim 35 de ani, fondurile fiind acum disponibile pentru orice cetățean cu vârsta minimă de 18 ani – singura condiție este să nu mai fi avut firmă și nici să nu fi deținut funcția de administrator/acționar/asociat la vreo societete, în trecut.

  1. Admiterea în Program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale va prevala numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul Programului; echipamente tehnologice; activitatea pe care accesează programul; curs de antreprenoriat; Asociatul/administratorul SRL-D este şomer la data înscrierii sau absolvent în anul precedent înscrierii în program; data şi ora înscrierii în program, în această ordine.
  2. Se va modifica și anexa privind criteriile de evaluare a planului de afaceri, printre modificările importante fiind si punctajul alocat pe tipul de afacere, astfel, vor primi un puctaj mai mare firmele cu activitate în domeniile:
    1. Programare IT sau Producţie – 30 de puncte,
    2. Turism – 20 de puncte
    3. Servicii – 15 puncte
    4. Comerț şi alte activităţi – 10 puncte
  3. Punctaj mai mare vor primi firmele care crează un număr mai mare sau egal cu 4 locuri de muncă noi, permanente – 20 de puncte.
  4. De asemenea punctaj suplimentar se acorda firmelor ale caror administrator/asociat este absolvent in anul precedent depunerii cererii de finanțare – 10 puncte sau dacă administratorul/asociatul a urmat/urmează un curs de antreprenoriat – 10 puncte
  5. Finanţarea planurilor de afaceri se face în ordinea numărului RUE, obţinut conform art. (7) lit g), punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu la finanţare fiind de 60 de puncte din maxim 100 de puncte posibile;

Grila de punctaj propusă pentru anul acesta este următoarea:

Grila de punctaj SRL-D 2015

Detaliile complete despre modificările privind accesarea fondurilor nerambursabile dedicate tinerilor întreprinzători, le găsiți accesând link-urile de mai jos:

Nota de fundamentare
Proiect HG de modificare a HG 96/2011

Sursa: Departamentul pentru IMM     http://www.aippimm.ro/

Pentru mai multe detalii despre planul de afaceri, depunerea cererii de finanțare  lăsați un comment! sau click aici 


FACILITĂŢI ACORDATE PRIN PROGRAMUL SRL-D

Facilitățile acordate rămân aceleași ca și în vechiul program, care era dedicate doar tinerilor până în 35 de ani. Astfel, odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, întreprinzătorii debutanţi în afaceri vor beneficia de următoarele facilităţi:

– acordarea unei alocaţii financiare nerambursabile de cel mult 50% – dar nu mai mult de 10.000 de euro – echivalentul în lei – din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care se face dovada surselor de cofinanţare;

– garanţii pentru creditele contractate de beneficiari pentru realizarea planurilor de afaceri acceptate, până la maxim  80% din valoarea creditului solicitat, în limita a 80.000 de euro sau echivalentul în lei;

– scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi (angajaţi pe perioadă nedeterminată);

– scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului pentru înregistrarea microîntreprinderii şi de la plata tarifului pentru publicarea în Monitorul Oficial, Partea a IV-a;

– consiliere, instruire şi sprijin.

Programul SRL-D este un program multi-anual care se va aplica până în anul 2020, și se estimează că  în fiecare se vor aproba cel puţin 550 de cereri de finanțare, deci vor primi finanțare aproximativ 550 de întreprinzători debutanți.

Citește și srl-d 10-000 de euro nerambursabili 2014 – facilități, condiții

Pentru detalii lăsați un comment!

Vezi acum cele mai tari promotii la laptop-uri!

Laptopuri cu preturi mici

Programul SRL-D 2015 aproape de lansare – 24 august 2015

172 de gânduri despre „Programul SRL-D 2015 aproape de lansare – 24 august 2015

    • 20 iulie 2015 la 23:01
      Legătură permanentă

      Pe programul SRL-D se poate accesa finanțare și pentru a cumpăra o franciză – cheltuială care intră la investiții în active necorporale.
      Una din condițiile obligatorii este că banii trebuie chleltuiți pe investiți în active corporale și necorporale în procent de minimum 40%.
      Restul de 60% din bani se pot folosi pentru cheltuieli operaționale – materii prime, stocuri, salarii (inclusiv asigurari sociale), chirie, utilităţi, publicitate, consultanţă realizare plan de afacere (singura cheltuială eligibilă ce poate fi efectuată înaintea obţinerii finanţării).
      Procentelul de 40% se referă la minimul obligatoriu pentru investiții, dar sigur că se poate cheltui și mai mult de 40% pentru investiții (active corporale si necorporale) si mai puțin de 60% pentru cheltuielile operaționale. Mai multe detalii pe e-mail! Succes!

      Răspunde
  • 20 iulie 2015 la 12:45
    Legătură permanentă

    Buna ziua am si eu o intrebare?As vrea sa deschid un srl_d magazin alimentar undeva la tara mentionez ca spatiul il am mu
    este nevoie sa inchiriez dar nu am avut nici o firma deschisa .Credeti ca pot sa optin finatare.Ai vrea sa stiu daca finatare o primesc inainte de a deschide magazinul sau dupa .Va rog sa im spuneti toti pasi care trebuie sa ai fac pt a deschide firma si pt a obtine finatare .Va multumesc mult astept raspuns

    Răspunde
    • 20 iulie 2015 la 23:18
      Legătură permanentă

      Bună seara,

      Da, puteți accesa fondurile nerambursabile pe programul SRL-D. Este bine că aveți spațiul și nu va trebuie chirie – doar că ATENȚIE spațiul să nu aibă destinație locativă.
      Banii nu se primesc înainte, dacă se aprobă planul de afaceri, investițiile trebuie făcute integral din banii proprii, urmând să vi se deconteze câte 50% din fiecare cheltuială eligibilă.
      ATENȚIE! TVA nu este eligibil, deci va trebui să îl suportați din banii proprii.
      Mai multe detalii aveți pe e-mail. Succes!

      Răspunde
  • 17 iulie 2015 la 8:55
    Legătură permanentă

    Buna ziua.Mai exact ce curs de antreprenoriat se cere?Este valabil si un curs de management?Va multumesc

    Răspunde
  • 6 iulie 2015 la 14:48
    Legătură permanentă

    Buna ziua,

    In urma unui studiu de piata, am constatat ca ar fi rentabila o mica afacere cu clatite, mentionez faptul ca intru in ultimul an de Facultate si am si un training despre antreprenoriat. Intrebarea mea este, as putea primi finantare ?

    Răspunde
    • 6 iulie 2015 la 17:22
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Da, puteți primi finanțare de până la 10.000 de euro, care să reprezinte 50% din totalul unui plan de investitii, adică dacă totalul investiției se ridică la 20.000 de euro, dvs. contribuiți cu 10.000 de euro și primiți de la stat 10.000 de euro nerambursabili. Nu e obligatoriu să solicitați 10.000, dacă planul de investiții totalizează, de exemplu 15000 de euro, atunci statul vă acordă 50% adică 7500 euro si dvs veți contribui cu restul de 7500 euro, plus TVA care nu e eligibil, deci dvs veti acoperi 50% din totalul investitței plus TVA. Prin acest program nu se acordă sume mai mari de 10.000 de euro.

      Ca prim pas va trebui să înființați firma SRL-D, si printre cele 5 grupe CAEN (pe SRL-D sunt admise maxim 5 grupe CAEN) trebuie să alegeți cel puțin codurile CAEN 5610 Restaurante Aceasta clasa include activitatea de asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienti, fie ca sunt serviti stand la masa sau se servesc singuri dintr-un galantar cu produse, fie ca mananca mesele preparate in incinta, ca le iau acasa sau ca le sunt livrate la domiciliu și CAEN 1071 Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie Aceasta clasa include: -fabricarea produselor proaspete de brutarie: -paine si alte specialitati de paine (chifle) -produse de patiserie, prajituri, placinte, clatite, tarte, vafe, paine prajita etc.

      Pe lângă aceste coduri vedeți si 4724, 4725

      Pasul 2 este să realizați un plan de afaceri, pe care să îl depuneți online la momentul lansării programului SRL-D (cred că se lansează în luna august). ideal ar fi să pregătiți cât mai repede acel plan.
      Mai multe detalii aveți pe e-mail. Succes!

      Răspunde
  • 30 iunie 2015 la 19:15
    Legătură permanentă

    Bună as vrea sa îmi înființez și eu un Srl-d, dar nu știu care sunt cele 5 activități care îmi pot face srl-d.

    Răspunde
    • 30 iunie 2015 la 23:07
      Legătură permanentă

      Bună seara,

      Vă trimit pe email lista cu codurile care NU sunt acceptate. Succes!

      Răspunde
  • 30 iunie 2015 la 16:01
    Legătură permanentă

    Buna! As dori sa stiu cand se va da drumul la program? Mi s-a zis ca in luna februarie si acum este iulie si nu se intampla nimic. Multumesc

    Răspunde
    • 30 iunie 2015 la 17:56
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Despre lansarea programului pentru intreprinzători debutanți nu se știe exact când va fi, dar cred că se va lansa curând pentru că alte două programe cu finanțare de la bugetul de stat s-au lansat, de exemplu programul START s-a lansat pe 22 iunie si azi (30.06.2015) este ultima zi de depunere, iar de la 1 iulie se deschide apelul de proiecte pe programul COMERȚ. Deci cred ca cel târziu în luna august trebuie să se lanseze. Succes!

      Răspunde
  • 23 iunie 2015 la 15:42
    Legătură permanentă

    in luna iunie 2015 am infintat un srl cu asociat unic sub 35 ani, insa in denumire nu apare slr-D, iar in statut am activitate principala 5610-restaurante, si ca activitati secundare mai multe activitati
    intrebare? mai pot accesa programul pentru tineri debutantiin acest caz ?

    Răspunde
    • 25 iunie 2015 la 13:16
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Dacă societatea nu este SRL-D ci este SRL nu puteți accesa programul dedicat intreprinzătorilor debutanți (de anul acesta nu mai există limită de vârstă). Dar, sunt alte programe de finanțare de la bugetul de stat – cum este programul START – care se acordă firmelor care au vechime de maxim 2 ani, sau programul COMERȚ (pentru servicii si comerț) la care trebuie ca firma să aibă vechimea de minim 2 ani, sau se pot găsi soluții de finanțare prin programele din fonduri europene 2014-2015.
      Mai multe detalii aveți pe email. Succes!

      Răspunde
  • 21 iunie 2015 la 0:38
    Legătură permanentă

    Buna seara. Mi-ar fi placut daca a-ti fi putut sa ma sfatuiti in privat .Am 24 de ani, de ceva vreme activez in mediul online ( vanzari) dar nu mi-am deschis o firma. Acum m-am decis, mi-as fi dorit sa-mi deschid un outlet de haine/bijuterii/accesorii dar sa activez si in mediul online. Nu stiu ce societate ar fi mai avantajoasa pentru mine, de asemenea vreau sa mentionez ca pentru start, nu as avea prea multi bani la dispozitie….

    Răspunde
  • 20 iunie 2015 la 14:32
    Legătură permanentă

    buna ziua.as avea cateva intrebari:
    1. daca am amenzi neplatite, pot sa aplic pentru program?
    2. daca suntem 2 asociati, putem fi in acelasi timp aceeasi 2 administratori si aceeasi 2 angajati? adica eu spre exemplu pot sa ma trec si asociat, si administrator si angajat al firmei?
    3. daca imi trebuiesc anumite aprobari de la stat pentru mediu, pentru sanitar si asa mai departe, trebuie sa le am gata atunci cand aplic? sau pot sa fac rost de ele dupa ce proiectul e aprobat?
    4. trebuie sa fac dovada ca am terenul deja inchiriat? adica eu am vorbit cu cineva despre teren, ar fi in regula cu inchirierea, dar trebuie sa am ceva scris in acest sens atunci cand aplic? sau pot sa scriu in proiect faptul ca vreau sa inchiriez un anumit teren, sa-i trec adresa si asa mai departe, chiar daca in momentul aplicarii terenul nu e inchiriat? si sa fac toate procedurile dupa aceea
    5. pot sa cer bani pentru chiria terenului? adica din cei 10000 euro, sa spun ca vreau 1800 de euro pentru chiria terenului, care inseamna 6 luni in avans din cei 5 ani de concesionare spre exemplu?
    6. aportul meu la investitie, sa spunem ca am nevoie de 25k euro. statul imi da 10k, iar eu nu am niciun ban din cei 15k ramasi de care am nevoie. pot sa fac credit bancar pentru cei 15k? sau trebuie neaparat sa am un anumit procent din suma totala a investitiei?
    Va multumesc.

    Răspunde
    • 21 iunie 2015 la 21:28
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Amenda este pe persoană fizică, nu vă împiedică să înființați firma.
      Puteți fi și asociați și angajați, dar obligatoriu cu normă întreagă, cu contract pe perioadă nedeterminată.
      Eventualele avize și acorduri se solicită după aprobarea finanțării sau, după caz pot fi solicitate dovezi de depunere a solicitărilor pentru obținerea diverselor avize, cum ar fi de exemplu avize de mediu.
      Contractul de închiriere nu trebuie obligatoriu semnat înainte, eventual să aveți un pre-contract sau ofertă de preț în care să specificați condițiile chiriei, durata și prețul.
      Da, cheltuielile cu chiria sunt eligibile, se pot include în planul de afaceri.
      Atenție! Cel puțin 40% din bugetul total al proiectului trebuie să direcționeze către investiții – utilaje, echipamente, dotări, etc. și maxim 60% pot fi folosiți pentru chirie, salarii, etc – adică costuri operaționale.
      Puteti solicita credit pentru partea de contributie proprie, nu e neapărat să aveți banii proprii, statul garantează credite pentru proiectele aprobate, credite de maxim 100.000 de lei, garantate de stat în proporție de maxim 80%. Dar, ideal ar fi să aveți totuși și un buget propriu.

      ATENȚIE! Statul vă acordă AFN de 50%, maxim 10.000 de euro din valoarea totală eligibilă a proiectului fără TVA. Deci TVA este neeligibil si va trebui să îl suportați tot dumneavoastră.

      Concret, dacă proiectul dvs. este de 25000 de euro total, fără TVA asta înseamnă 31.000 de euro cu TVA, statul vă acordă 10.000 de euro, iar dvs trebuie să acoperiți restul, adică 15.000 euro la valoarea eligibilă + 6000 de euro TVA, deci primiți 10.000 si contribuiți cu 21.000 de euro, contribuție proprie sau/și credit.
      Mai multe detalii aveți pe email. Succes!

      Răspunde
  • 19 iunie 2015 la 18:38
    Legătură permanentă

    Buna ziua!
    care este diferenta intre un grup caen si un cod caen? teoretic inteleg insa as dori o parare de profesionist.
    inteleg ca pt srl-d sunt 5 grupe de cod caen, asta inseamna tot ce e incepe cu 1xxx, 2xxx,3xxx,4xxx, 5xxx ? ( e un exemplu)
    multumesc, oricare ar fi raspunsul dvs

    Răspunde
    • 21 iunie 2015 la 21:02
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Codul CAEN – clasificarea activităților din economia națională,

      Codul CAEN este structurat prin Ordinul Institutului National de Statistica nr. 337/2007 cu modificările și actualizările ulterioare (ultima modificare a fost in 2008 CAEN Rev.2),pe niveluri, astfel:
      a) secțiuni – care cuprind titluri identificate printr-un cod alfabetic;
      b) diviziuni – care au titluri identificate printr-un cod numeric de două cifre;
      c) grupe – care contin titluri identificate printr-un cod numeric de trei cifre;
      d) clase – unde sunt titluri identificate printr-un cod numeric de patru cifre.

      Succes!

      Răspunde
  • 18 iunie 2015 la 13:07
    Legătură permanentă

    Buna ziua,
    Se pot lansa cereri de finantare pentru programul START care se va lansa Luni, 22.06.2015, fara a avea SRL -D infiintat, urmand ca ulterior acesta sa fie deschis?

    Multumesc!

    Răspunde
    • 19 iunie 2015 la 11:21
      Legătură permanentă

      Buna ziua,
      Indiferent ce program doriti sa accesati, trebuie sa aveti deja infiintata firma, fie SRL-D fie SRL. Pentru START firma trebuie sa aiba maxim 2 ani de la infiintare. Succes!

      Răspunde
  • 15 iunie 2015 la 21:44
    Legătură permanentă

    Buna seara,

    Imi puteti spune daca este obligatoriu sa vin cu 50 %(bani) din finantare sau se poate sa vin cu locatia inceperii afacerii sau alte bunuri?

    Multumesc!

    Răspunde
    • 19 iunie 2015 la 11:22
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Da, este obligatoriu să contribuiți cu 50% bani, contribuția în natură nu este eligibilă pe programul SRL-D. Succes!

      Răspunde
  • 13 iunie 2015 la 20:31
    Legătură permanentă

    Buna ziua. As vrea sa deschid un bar la tara prin Srl-d si nu stiu daca se poate vinde si bere si alcool cu paharu. Localu are si o terasa. Daca se poate Ce CAEN am nevoie? Multumesc

    Răspunde
    • 19 iunie 2015 la 11:26
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Da se poate deschide bar prin programul SRL-D, codul CAEN este 5630 Baruri si alte activitati de servire a bauturilor. Succes!

      Răspunde
  • 12 iunie 2015 la 20:08
    Legătură permanentă

    Buna ziua, firmele tip PFA pot beneficia de aceasta finantare? Se incadreaza in program ? Multumesc

    Răspunde
    • 19 iunie 2015 la 11:27
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Nu, PFA nu sunt eligibile. Majoritatea programelor de finanțare se adresează SRL-urilor, și în special acest program care este dedicat intreprinzătorilor debutanți deci SRL-D. Succes!

      Răspunde
  • 9 iunie 2015 la 23:49
    Legătură permanentă

    Buna seara!
    As dorii sa infiintez un Srl-d, avand ca profil,consultanta economica ,pe urmatoarele coduri CAEN:
    692 Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal
    7021 Activitati de consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii
    7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management
    si as avea urmatoarele intrebari:
    1.Trebuie NEAPARAT ,sa inchiriez un spatiu?in fapt ( poate ac.intrebare tine mai mult de domeniul juridic ),eu vreau sa-mi deschid firma,in locatia in care ma aflu.Parintii mei sunt decedati,iar succesiunea nu a fost facuta,eu fiind singurul mostenitor.Ar putea fi de ajuns o declaratie notariala,ca sa inregistra la Registru Comertului ,firma la locatia mea?
    2.daca Nu ma intereseaza AFN ,pot angaja part time ,inca doua persoane?
    3.Pot sa tin evidenta la firme ,doar pe baza conventiei civile?
    Va multumesc anticipat,si va felicit pentru rabdarea si bunavointa de care dati dovada.Am ferma convingere ca eforturile dumneavoastra vor fi din plin recompensate!
    Cu stima ,

    Răspunde
    • 10 iunie 2015 la 11:42
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      – Nu e obligatoriu să închiriați un spațiu, dar, cel puțin în cazul în care ați dori AFN, spațiul unde are loc activitatea NU trebuie să aibă destinație locativă, însă dacă nu doriți AFN se poate chiar dacă e și locuință acel spațiu. În ceea ce privește succesiunea, zic eu că cel mai bine ar fi să o faceți, chiar dacă legea v-ar permite să înregistrați acel spațiu ca și sediu social – asta nu vă pot spune, eventual întrebați la Reg. Comerțului și/sau un avocat/jurist.
      – Dacă nu doriți să accesați AFN sunt eligibile codurile CAEN dorite(codurile sunt eligibile și pentru AFN) și da, puteți angaja două persoane part-time în condițiile prevăzute de codul muncii, doar dacă accesați AFN e obligatoriu contract pe perioadă nedeterminată și full time.
      – Evidența la firme doar pe baza convenției civile, din câte știu eu se poate dar numai dacă se optează pentru sistemul simplificat, conf. L. 82/1991 actualizată – legea contabilitătii, art. 10.

      Mulțumesc pentru aprecieri și vă doresc mult succes!

      Răspunde
  • 6 iunie 2015 la 21:17
    Legătură permanentă

    Buna seara, doresc sa stiu daca pot infiinta un SRL-D cu o scoala de muzica pt copii ( muzica instrumentala in prima faza). Este eligibila activitatea aceasta in program si care sunt codurile CAEN aferente? Ulterior se mai pot accesa fonduri pe SRL-D? ( spre exemplu prin programul START?) Multumesc si astept un raspuns avizat din partea dvs…

    Răspunde
    • 10 iunie 2015 la 11:54
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Da, activitatea pe care o doriți este eligibilă pe programul SRL-D, codul CAEN 855 Alte forme de invățământ.
      Ulterior se mai pot accesa fonduri pentru SRL-D, chiar pe și pe programul START, dar nu pentru a aceleași cheltuieli care au fost finanțate prin SRL-D, de exemplu dacă acum cumpărați prin SRL-D instrumente muzicale, nu veți putea solicita tot pentru instrumente, dar puteți de exemplu pentru modernizarea spațiului, alte dotări, etc. Singura problemă este că, pe programul START au prioritate, adică sunt mult mai bine punctate activitățile de producție, IT, turism și abia la urmă servicii și comeț. La fel și pe SRL-D șansele de a primi AFN sunt mult mai mari pe proiectele care vizează producția, zona IT și mai mici pentru servicii și comeț. În plus se mai pot găsi pe viitor soluții de finanțare chiar și din fonduri europene. Succes!

      Răspunde
  • 6 iunie 2015 la 19:08
    Legătură permanentă

    Buna ziua,

    As dori sa stiu daca deschid un SRL-D pt un atelier de creatie vestimentara ma calific si ce cod caen? Puteti sa-mi spuneti, va rog, si alte detalii care mi-ar fi folositoare.
    Va Multumesc!

    Răspunde
    • 10 iunie 2015 la 12:08
      Legătură permanentă

      Depinde de tipul de articole vestimentare pe care doriți să le creați. Trebuie alese codurile CAEN care vi se potrivesc din lista de mai jos:
      1740 Fabricarea de articole confectionate din textile, cu exceptia imbracamintei si lenjeriei de corp
      1754 Fabricarea altor articole textile n.c.a.
      1771 Fabricarea de ciorapi, sosete si ciorapi pantalon, tricotati sau crosetati
      1772 Fabricarea de pulovere, veste si articole similare tricotate sau crosetate
      1821 Fabricarea de articole de imbracaminte pentru lucru
      1822 Fabricarea altor articole de îmbracaminte, exclusiv lenjeria de corp
      1823 Fabricarea de articole de lenjerie de corp
      1824 Fabricarea altor articole de îmbracaminte si accesorii n.c.a.

      Dacă doriți să aveți si un magazin destinat vânzării produselor realizate trebuie și unul/mai multe din următoarele coduri CAEN:
      5141 Comert cu ridicata al produselor textile
      5142 Comert cu ridicata al imbracamintei si încăltămintei
      5241 Comertul cu amănuntul al textilelor
      5242 Comert cu amanuntul al imbracamintei.

      Mare atenție pentru că pe SRL-D aveți voie maxim 5 grupe CAEN!

      Mai multe detalii aveți pe e-mail. Succes!

      Răspunde
  • 5 iunie 2015 la 7:56
    Legătură permanentă

    Daca am studii nmai 8 slase,pot infiinta un S.R.L.-D.
    As vrea sa fac o vulcanizare si indreptat jante,imi trebuie studii in domeniu?
    Care ar fi codurile CAEN pentru aceste activitati?
    Va multumesc.

    Răspunde
    • 5 iunie 2015 la 11:42
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Pentru SRL-d sunt suficiente 8 clase. Pentru alte programe de finanțare se solicită minim studii medii definitivate.
      Cod CAEN 4520 Intretinerea si repararea autovehiculelor. Succes!

      Răspunde
  • 4 iunie 2015 la 19:55
    Legătură permanentă

    Doresc sa achizitionez utilaje agricole Puteti sa imi spuneti care este codul CAEN pentru acest tip de activitate ;i care este punctajul pe care il obtin?.
    Ca si coduri CAEN am 0312 si 4638 sunt eligibile

    Răspunde
    • 5 iunie 2015 la 11:37
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      CAEM 0312 nu este eligibil. De asemenea activitățile ce țin de agricultură, ferme, exploatații agrocole, pomicultură, etc nu sunt eligibile pe SRL-D, pentru acestea există programele din PNDR – programe accesibile doar zonelor rurale. Succes!

      Răspunde
  • 4 iunie 2015 la 12:30
    Legătură permanentă

    va rog sa ma informati daca pot beneficia de fonduri nerambursabile pt.tineti in domeniul transporturi persoane,sediu in mediu rural. care este codul pt.SRL-D?pot cumpara microbuze?
    multumesc

    Răspunde
    • 5 iunie 2015 la 11:34
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Prin programul SRL-D pot fi accesate fonduri pentu activitatea de transport persoane, doar că nu se pot achiziționa autoturismele (microbuze) fiind eligile în acest caz doar pentru activitate de taxi
      Concret ghdiul spune așa: ”Autoturismele sunt eligibile în cadrul Programului, numai pentru următoarele activităţi:transporturi cu taxiuri cod CAEN 4932, Activităţi de închiriere şi leasing cu autoturisme şi autovehicule rutiere usoare cod CAEN 7711 , 8553 Şcoli de conducere.
      Sunt eligibile în cadrul programului autoutilitare din categoria N1,N2, N3 cu excepţia vehiculelor de teren simbol G conform Ordinului MLPTL 211/2003cu modificările şi completările ulterioare.”

      Răspunde
  • 27 mai 2015 la 21:56
    Legătură permanentă

    buna seara asi vrea sa stiu si eu unde pot sa ma interesez si sa depun actele / se poate sa nu fie si online. multumesc

    Răspunde
    • 28 mai 2015 la 19:46
      Legătură permanentă

      Referitor la a doua întrebare, înscrierea inițială se face doar on-line, la această etapă se ve înscrie un rezumat al planului de afaceri.

      Răspunde
  • 24 mai 2015 la 21:04
    Legătură permanentă

    Buna ziua
    As vrea sa imi deschid un cabinet veterinar. Sunt medic veterinar si as vrea sa stiu daca banii care vin din finantare pot fi decontati daca se plateste chiria localului in care se desfasoara activitatea?
    Puteti sa imi spuneti care este codul CAEN pentru acest tip de activitate ;i care este punctajul pe care il obtin?
    Pot achizitiona o masina noua care sa functioneze ca si ambulanta veterinara?
    Pot sa fiu si administrator si angajat in acelasi timp al firmei?
    Daca nu imi este acceptata finantarea pot sa inchid SRL-D-ul fara nici-un cost?
    Va multumesc

    Răspunde
    • 28 mai 2015 la 20:02
      Legătură permanentă

      Buna ziua,

      Da, se pot solicita fonduri pentru activitatea dorită – CAEN 7500 Activitati veterinare Aceasta clasa include: -activitati de ingrijire si control al sanatatii pentru animalele de ferma -activitati de ingrijire si control al sanatatii pentru animalele de companie.
      Se poate deconta si chiria din bani, se poate achiziționa și ambulanță – care să fie în strictă legătură cu cabinetul (să nu fie folosită de ex, ca mașină personală, transport marfă, etc).
      Important de știut este că minim 60% din totalul alocat trebuie să vizeze investiții în active corporale sau necorporale (mașina, utilaje, calculator, brevete, licențe, etc. si maxim 40% din totalul alocat poate fi utilizat pentru chirie, salarii, etc.
      Pasul 1 este să înființați firma SRL-D, aveți voie să alegeți maxim 5 grupe de CAEN, printre care să fie si acel 7500 indiferent dacă e activitate principală sau secundară.
      Pasul 2 este să realizați un plan de afaceri pe care să îl depuneți online în momentul lansării cererii de proiecte. (Lansare care va fi curând).
      Puteți fi și angajat, dar trebuie minim 2 angajați.
      Dacă nu se aprobă finanțarea, aveți mai multe opțiuni: să închideți firma, să o păstrați dar fără activitate, și să încercați să accesați fonduri, anul viitor din nou. Referitor la costurile de închidere a firmei vă rog să întrebați la Registrul Comerțului unde să specificați că este vorba de SRL-D. Mai multe detalii aveți pe email. Succes!

      Răspunde
  • 20 mai 2015 la 19:36
    Legătură permanentă

    Doresc sa cumpar un spatiu si sa incep sa colectez peste de Dunare de la pescarii industriali autorizati( mai exact sa infiintez un centru de colecatre peste) , pe care apoi sa il pun in vanzare la un punct de lucru si chiar sa il distribui in tara. Este eligibil?

    Răspunde
    • 23 mai 2015 la 18:29
      Legătură permanentă

      Da, este eligibil, însă șansele sunt mai mici pentru activitățile de comerț – care are punctajul cel mai mic 10 puncte, pe acest program. Succes!

      Răspunde
  • 15 mai 2015 la 11:11
    Legătură permanentă

    Ce parere aveti, pentru pizzerie nu ar merge codul CAEN 1085 – “FABRICAREA DE MANCARURI PREPARATE”?
    VA MULTUMESC

    Răspunde
    • 15 mai 2015 la 11:42
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Eu zic că acest cod nu este potrivit petru pizzerie. Acest CAEN spune asa: ”Fabricarea de mancaruri preparate 1085 . Aceasta clasa include fabricarea de mancaruri gata pregatite (adica preparate, condimentate si gatite). Aceste mancaruri sunt de obicei ambalate si etichetate pentru a fi revandute. Aceasta clasa nu include mancarurile preparate pentru consumul imediat, ca atare, in restaurante. Pentru a fi considerat un fel de mancare, preparatul trebuie sa contina minimum doua ingrediente distincte (fara condimente) Aceasta clasa include: -fabricarea mancarurilor din carne, inclusiv carne de pasare -fabricarea mancarurilor din peste, inclusiv peste cu cartofi prajiti -fabricarea mancarurilor preparate din legume -fabricarea de pizza congelata sau altfel conservata Aceasta clasa include de asemenea: -fabricarea de specialitati locale si nationale Aceasta clasa exclude: -fabricarea mancarurilor preparate proaspat sau mancarurilor cu mai putin de doua ingrediente, vezi clasa corespondenta in diviziunea 10 -fabricarea mancarurilor preparate perisabile, vezi 1089 -vanzarea cu amanuntul, in magazine, a mancarurilor preparate si a felurilor de mancare, vezi 4711, 4729 -vanzarea cu ridicata a mancarurilor preparate si a felurilor de mancare, vezi 4638 -activitatea desfasurata de furnizorii de servicii alimentare, vezi 5629”

      Răspunde
  • 5 mai 2015 la 16:01
    Legătură permanentă

    Va multumesc pentru raspunsul anterior.
    1.In cazul infiintarii unei pizzerii/patisserii: voi incadra afacerea la productie: CAEN principal 1071 Fabricarea pâinii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patisserie (productie), secundare 4724 Comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, în magazine, 5610 Restaurante, dar estimez ca produsele de patiserie vor avea o pondere mai mica in vanzari. Pot fi descalificata?
    La evaluarea proiectului se va stabili daca achizitiile au legatura cu obiectul investitiei. – sa zicem ca da – (cuptoare, malaxoare, etc).
    La descrierea produsului/serviciului care face obiectul investitiei, voi descrie activitatea secundara?
    Care va fi produsul nr. 1?:
    – produsul nr. 1.= pizza (caen secundar)
    – produsul nr. 2 = briose (caen principal)
    Sau in planul de afaceri sunt estimari si pot trece patiseria – prod.nr.1? (ptr a confirma profilul productie).
    La monitorizare se vor analiza obiectivele (Cifra de afaceri, nr salariati, etc) si/sau daca activitatea principala, corespunde planului de afaceri?

    2.Puteti sa ne furnizati un site sau un link unde ne putem inscrie la cursuri de antreprenoriat (reg.nord-est)? Eu m-am inscris luna trecuta pe o platforma (www.antreprenoriatfeminin.ro), dar nu am primit nici un raspuns. (cred ca progr.este expirat).

    Multumesc.

    Răspunde
    • 7 mai 2015 la 12:49
      Legătură permanentă

      Cu plăcere!

      Toate codurile sunt eligibile pentru finanțare, iar cheltuielile/achizițiile pe care le doriți au legătură directă și cu activitatea principală și cu cele secundare, deci nu ar trebui să fie nicio problemă.
      Despre cursuri nu stiu ce sa va zis, eventual vedeti asta: http://www.business-academy.ro/. Succes!

      Răspunde
  • 3 mai 2015 la 16:34
    Legătură permanentă

    Ar mai fi totusi o intrebare:
    Pot sa optez pentru gazduirea sediului social al firmei la un avocat si abia dupa ce imi va fi aprobat fondul(daca va fi aprobat) sa inchiriez spatiul unde se va desfasura activitatea?
    Este legal ca aceste doua sedii(sediu social si cel unde se desfasoara activitatea) sa nu fie in acelasi loc?

    Răspunde
    • 4 mai 2015 la 13:25
      Legătură permanentă

      Puteți avea sediul social la un avocat, si punct de lucru pentru activitatea efectivă.

      Răspunde
  • 3 mai 2015 la 15:59
    Legătură permanentă

    Buna ziua! As dori sa deschid un magazin de piese auto si as avea cateva intrebari:
    1.Trebuie sa imi deschid Un SRL-D inainte de a aplica pentru acordarea fondului nerambursabil?
    2.Este in regula sa am infiintat un SRL-D fara sa desfasoare activitate, pentru ca pana nu primesc finantare nu am cu ce sa incep?
    3.Daca vreau sa aplic si pentru un credit cum trebuie sa procedez?
    4.Daca nu mi se aproba dosarul si nu am cu ce sa incep afacerea, ce se intampla cu societatea infiintata?

    Multumesc!

    Răspunde
    • 4 mai 2015 la 13:24
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      1. Da, trebuie mai întâi să înființați firma SRL-D, cu codul CAEN aferent activității dorite – pe SRL-D aveți voie maxim 5 grupe de cod CAEN. Activitatea dorită nu e obligatoriu să fie activitate principală, poate fi și secundară.
      2. Da, SRL-D înființat, dar fără activitate e ok pentru început, ideea e să fie înființată firma, înregistrată la ANAF si anunțat OTIMMC de care aparțineți.
      3. Pentru credit se specifică această opțiune la completarea cererii de finanțare și în calculele planului de afaceri.
      4. Dacă nu vi se aprobă finanțarea aveți opțiunea de a păstra firma fără activitate/ sau de a porni activitatea fără finanțare sau să închideți firma. Sau dacă doriți puteți să încercați anul viitor, în caz că nu reușiți obținerea finanțării. Mai multe detalii aveți pe email. Succes!

      Răspunde
  • 2 mai 2015 la 20:22
    Legătură permanentă

    Buna ziua, as dori sa infintez un srl d cu activitate detransportmarfuriintern si internatonal, asdori sa achizitionez un camion de 7.5 t ssecond hand, eu sunt student in anul III profilul de studii Autovehicule rutiere banii necesari pentru realizarea proiectulul ar fi undeva la 20000 euro din care 15000 – 17000 achizitionarea ccamion iar restul cheltuieli plati catrea angajati.
    Ce probabilitate as avea pentru castigarea proiectului
    Va multumesc

    Răspunde
    • 4 mai 2015 la 13:08
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      1. Pentru activitățile de transport marfă în favoarea unor terți NU se finanțează achiziția mașinilor.
      2. NU se acceptă nicio achiziție second-hand.

      Răspunde
    • 29 aprilie 2015 la 1:50
      Legătură permanentă

      Da, se poate solicita finanțare prin SRL-D, pentru activitatea dorită. Succes!

      Răspunde
  • 28 aprilie 2015 la 10:25
    Legătură permanentă

    as dori sa cumpar o masina de inghetata credeti ca pot beneficia
    de facilitatile de la srl-d imi trebuiesc si cursuri?in ce cod caen ma incadrez si intradevar nu mai sunt limite de varsta pt ca am 52 de ani

    Răspunde
    • 29 aprilie 2015 la 1:47
      Legătură permanentă

      Da, se poate. Criteriul de vârstă nu mai există, deci puteți solicita finanțare.
      Pentru asta, trebuie să înființați un SRL-D cu CAEN aferent comercializării de înghețată, apoi să realizați un plan de afaceri pe care să îl depuneți când se dă startul cererii de proiecte. Succes!

      Răspunde
    • 29 aprilie 2015 la 1:49
      Legătură permanentă

      Da, se poate. Criteriul de vârstă nu mai există, deci puteți solicita finanțare.
      Pentru asta, trebuie să înființați un SRL-D cu CAEN aferent comercializării de înghețată, apoi să realizați un plan de afaceri pe care să îl depuneți când se dă startul cererii de proiecte. Succes!

      Răspunde
  • 27 aprilie 2015 la 17:02
    Legătură permanentă

    Buna ziua,

    pentru un club de snooker , care este codul CAEN?

    Se poate obtine finantare pentru astfel de activitate?

    Multumesc

    Răspunde
    • 29 aprilie 2015 la 1:45
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Se poate solicita finanțare prin programul SRLD.
      Ca și coduri CAEN cred că ar fi:
      – 7721 – Activităţi de închiriere şi leasing cu bunuri recreaţionale şi echipament sportiv
      – 9319 – Alte activitati sportive
      – 9329 – Alte activitati recreative si distractive n.c.a.
      – si pentru apă, cafea etc. cred că ar trebui caen 5630

      Ideal ar fi să apelați la un avocat pentru a vă ajuta în alegerea codurilor CAEN. Pe SRLD sunt admise maxim 5 grupe CAEN.

      Răspunde
  • 27 aprilie 2015 la 12:33
    Legătură permanentă

    Buna ziua,

    daca doresc sa deschid un club de snooker, si in acelasi spatiu sa comercializez apa plata, minerala, sucuri, cafea, pentru jucatori, in ce categorie de program intra?

    Exista finantare pentru astfel de business?

    Multumesc!

    Răspunde
    • 29 aprilie 2015 la 1:45
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Se poate solicita finanțare prin programul SRLD.
      Ca și coduri CAEN cred că ar fi:
      – 7721 – Activităţi de închiriere şi leasing cu bunuri recreaţionale şi echipament sportiv
      – 9319 – Alte activitati sportive
      – 9329 – Alte activitati recreative si distractive n.c.a.
      – si pentru apă, cafea etc. cred că ar trebui caen 5630

      Ideal ar fi să apelați la un avocat pentru a vă ajuta în alegerea codurilor CAEN. Pe SRLD sunt admise maxim 5 grupe CAEN. Succes!

      Răspunde
  • 25 aprilie 2015 la 21:29
    Legătură permanentă

    Mentionez ca sunt administrator la o asociatie non profit (gradinita).Ma intereseaza daca pot sa infiintez un after-school prin programul SRL-D.

    Răspunde
  • 24 aprilie 2015 la 19:20
    Legătură permanentă

    buna seara as vrea daca se poate sa ma lamuriti sau sa ma indrumati pentru un service auto ce pasi trebuiesc urmati si daca se incadreaza in programul srl-d .va multumesc
    si daca trebuie sa am spatiul meu privat sau se poate inchiria??!!

    Răspunde
    • 25 aprilie 2015 la 0:57
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Pașii pentru a obține banii acei 10.000 de euro nerambursabili sunt, în mare, următorii:
      1. Înființarea firme SRLD, si alegerea printre activitățile firmei, a codului CAEN necesar pentru activitatea de service, chiar dacă nu e activitate principală. Se pot alege maxim 5 clased e CAEN.
      2. Realizarea unui plan de afaceri.
      3. Depunerea online cererii de finanțare – a planului de afeceri, la momentul când se va lansa programul. Anul acesta probabil se lansează în luna mai.
      4. Se poate închiria spațiul, nu e obligatoriu sa fie proprietatea dumneavoastră.
      5. Ca să primiți acei 10.000 de euro, trebuie sa aveți și contribuția dumneavoastră de 10.000 de euro. Deci din 20.000 de euro vi se vor rambursa 10.000 de euro.

      Mai multe detalii aveți pe email. Succes!

      Răspunde
  • 23 aprilie 2015 la 22:50
    Legătură permanentă

    Buna ziua , am infiintat recent un SRL-D , cu activitatea comert cu amanuntul. Nu gasesc nicaieri o data anume pentru cand incepe programul. Anul trecut pe vremea aceasta era deja incheiat…

    Cand incepe ?

    Multumesc !

    Răspunde
    • 24 aprilie 2015 la 1:01
      Legătură permanentă

      Nu se știe concret, dar după cum merg lucrurile, probabil că se va lansa programul până la jumătatea lunii mai.

      Răspunde
  • 17 aprilie 2015 la 14:02
    Legătură permanentă

    Se pot obtine fonduri pentru CAEN 9609 – servicii de îngrijire a animalelor de companie?

    Răspunde
  • 17 aprilie 2015 la 3:44
    Legătură permanentă

    Doresc sa imi deschid un srl-d care sa distribuie servicii de internet si tv prin cablu in mediul rural. Ce coduri caen este? Care ar fi pasi pe care trebuie sa ii urmez? Cam cand vor incepe inscrierile?

    Răspunde
    • 18 aprilie 2015 la 14:34
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Pentru servicii de internet si tv prin cablu vă trebuie CAEN 6110 – Activități de telecomunicații prin rețele cu cablu.
      Pasul 1 este să înființați un SRL-D, în care să includeți CAEN 6110 printre cele cinci activități admise, pe SRL-D sunt admise maxim 5 clase CAEN.
      Pasul 2 realizați un plan de afaceri, care va trebui depus online la momentul în care se va lansa programul pe anul 2015 – încă nu se știe concret, dar probabil se va lansa în luna mai. Succes!

      Răspunde
  • 16 aprilie 2015 la 15:57
    Legătură permanentă

    Buna ziua,
    imi puteti oferi, va rog, cateva raspunsuri?
    1. As dori sa infiintez o pizzeria/patiserie – ca domeniu de activitate se incadreaza la productie?si comercializare?
    2. referitor la contractarea unui credit bancar: – am inteles ca agentia OTIMMC transmite bancii Planul de afaceri, dupa ce acesta este declarat admis. Banca analizeaza la randul ei “conform criteriilor prevăzute în normele de creditare ale acesteia şi în normele de garantare ale FNGCIMM”, care ar fi aceste criterii? Se analizeaza strict numai planul de afaceri sau se verifica eligibilitatea asociatului sau administratorului – (de ex. eu am avut intarzieri > 30 zile la plata ratelor si sunt inregistrata in CRB). Daca banca refuza creditul, ce se intampla cu planul de afaceri care a fost admis in prima etapa?
    Pentru siguranta reusitei ce alternative imi propuneti? Sa infiintez un SRL D pe numele mamei (pensionara), de ex. si sa fiu numita eu ulterior reprezentant legal? Sau sa cesioneze ulterior in favoarea mea – cf.art.7 din OUG 6/2011?
    3 . In legatura cu cele de mai sus, o pensionara de 65 de ani ce sanse are?
    4. In urmatorii doi ani un SRL D, care a beneficiat de AFN de 10.000 euro, poate aplica la un alt program (pentru stimularea tinerilor intreprinzatori ptr SRL de pana la doi ani, sau pentru stimularea femeilor de afaceri, etc, cu obiectivul de extindere si diversificarea activitatii)?
    5. Se poate incarca /completa planul de afaceri in aplicatie numai dupa ce se lanseaza programul, sau si inainte? Observ ca a fost o cursa contra cronometru anul trecut, in cateva minute au fost incarcate sute de planuri de afaceri! Fizic nu stiu cum este posibil…Super-men
    6. una din facilitățile acordate- scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori . Care din urmatoarele contributii angajator este scutita?:
    – CAS 15,8%,
    – CASS 5,2%,
    – SOMAJ 0,50%
    – FNUASS 0,25%
    – risc si accidente – fct de codul CAEN,
    – fond de garantare creante 0,25%
    7. preturile utilizate in planul de afaceri la calculul achizitilor de utilaje trebuie justificate de oferte si anexate la dosarul depus pentru contractarea finantarii? In numele cui pot face cererile de oferta daca deocamdata nu am deschis SRL D?
    8.exista un opis referitor la continutul dosarului care trebuie depus odata cu planul de afaceri in cazul aprobarii pentru verificarea administrativa si tehnica?
    Va multumesc mult.

    Răspunde
    • 18 aprilie 2015 la 14:09
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Da, cred că pizzeria/patiserie se poate încadra la producție și comercializare, în activități să aveți și CAEN 1071 Fabricarea pâinii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie Această clasă include:
      – fabricarea produselor proaspete de brutărie: – pâine si alte specialităti de pâine (chifle)
      – produse de patiserie, prăjituri, plăcinte, clătite, tarte, vafe, pâine prăjită etc.
      si 4724 Comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, în magazine.
      Iar pentru pizzerie cod CAEN 5610 Restaurante.
      Pentru a stabili exact codurile CAEN pe care să le alegeți vă sfătuiesc să consultați un avocat, care să vă îndrume ce cod CAEN principal să stabiliți, pentru punctaj mai mare, chiar dacă nu e activitate principală, ar fi indicat codul 1071, restul intră la servicii sau comerț, rămâne să vedeți ce vă sfătuiește un avocat.
      La întrebarea 2, băncile și FNGCIMM au criterii și norme interne de analiză a dosarelor, nu vă pot spune dacă ați putea avea/sau nu probleme, iar dacă nu se aprobă de către bancă, în ghid scrie așa:”7.2 e) Pentru microîntreprinderile care solicită credit bancar, şi in urma analizei instituţiei de credit aceasta refuza acordarea creditul solicitat, beneficiarul are posibilitatea de a solicita OTIMMC printr-o cerere scrisa sa opteze pentru varianta fara credit bancar. In urma analizei, OTIMMC poate aproba modificarea numai în condiţiile realizării unui punctaj minim de 60 de puncte, conform art.7.1 lit.e. In acest caz, se încheie contractul conform art.7.2 pct.b.” Dacă nu puteți, atunci renunțați la finanțare și implicit la investiție, și eventual, dacă doriți funcționați așa fără finanțare/închideți firma. Dacă nu obțineți finanțare nu sunt obligatorii condițiile din planul de afaceri, nici angajarea obligatorie.
      Pentru siguranța reușitei cum ați spus, la fel, recomand consultarea unui avocat. Referitor la întrebarea 3, nu ar trebui să fie o problemă vârsta mamei dumneavoastră de 65 de ani (mulți înainte), d.p.d.v al programului, care a renunțat la criteriul de vârstă, eventual tot de la bancă să vină problema.
      4. SRL-D poate beneficia si de programul START, cu conduția să nu fie înființat de mai mult de doi ani la data depunerii cererii pe START.
      5. Se poate încărca /completa planul de afaceri în aplicatie doar după ce se lansează programul. Înainte de asta trebuie să aveți cont pe platformă, să vă logați din timp, si planul să fie la îndemână.
      6. – CAS 15,8%,
      7. Da, trebuie oferte de preț. Cererile le faceți în numele firmei SRL-D pentru că pasul 1 este înființarea firmei, dacă doriți să accesați fonduri, trebuie să aveți deja firma.
      8. În ghidul solicitantului la punctul 7. PROCEDURA DE EVALUARE ŞI ACORDARE A ALOCAŢIEI FINANCIARE NERAMBURSABILE.
      Mai multe detalii aveți pe e-mail. Succes!

      Răspunde
  • 8 aprilie 2015 la 22:54
    Legătură permanentă

    Buna seara,

    As dori sa incep o afacere cu dezvoltare de webdesign si grafica. Ce cod caen este? Pot pune si comert pe aceasta firma?
    Pot pune si plasare forta de munca?
    Va multumesc!

    Răspunde
    • 15 aprilie 2015 la 13:17
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Pentru webdesign codul CAEN este 6311-Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe iar pentru grafică vă trebuie 2166 designeri grafică și multimedia.
      Pe SRL-D sunt admise maxim 5 clase de cod CAEN. Dumneavoastră alegeți codurile, vă stabiliți o activitate principală și 4 secundare.
      Fondurile nerambursabile le accesați pentru activitatea pe care doriți să o dezvoltați, adică nu se poate să solicitați bani pentru webdesign și să îi folosiți pentru comerț sau plasare de forță de muncă, etc.. Puteți desfășura toate activitățile dorite (din cele maxim 5 admise) doar că alocația financiară o primiți pentru una din activități, indiferent dacă e principală sau secundară, doar să o aveți înscrisă în certificatul constatator.

      Mai multe detalii aveti pe e-mail. Succes!

      Răspunde
  • 7 aprilie 2015 la 20:31
    Legătură permanentă

    Buna ziua ., as vra sa stiu si eu daca deschid un SRL-D pt transport persoane ocasional si transport marfa as putea obtine si fondurile nerambursabile de 10000 si ce cod caen? Si care ar fi ca domeniu principal?

    Răspunde
    • 15 aprilie 2015 la 13:00
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Pentru transport de călători codul CAEN este 4931 Transporturi urbane, suburbane si metropolitane de calatori, iar pentru marfă CAEN 494 – Transporturi rutiere de marfuri si servicii de mutare.
      Codul principal îl alegeți dumnevoastră, iar finanțarea o solicitați pentru codul pentru care vreți să faceți investiții, poate fi și cod secundar.

      Problema este că, pentru activitatea de transport de călători sau de marfă în favoarea unor terți nu sunt eligibile autoturismele, deci nu veți putea achiziționa mașini din banii primiți. În ghid spune așa:

      “Autoturismele sunt eligibile în cadrul Programului, numai pentru următoarele activităţi:
      – transporturi cu taxiuri cod CAEN 4932,
      – activităţi de închiriere şi leasing cu autoturisme
      şi
      – autovehicule rutiere usoare cod CAEN 7711 , 8553 Şcoli de conducere.”

      Mai multe detalii aveti pe e-mail. Succes!

      Răspunde
  • 31 martie 2015 la 11:36
    Legătură permanentă

    Buna ziua,
    Ma intereseaza daca doresc sa infintez o platforma online destinata societatilor comerciale care sa-si vanda sercii intre ele, se incadreaza ca si tip de activitate la programul srl-d?
    Mai doresc sa stiu daca suntem 4 asociati, unul este administrator, cei trei pot avea si calitatea de angajat?
    Daca se doreste contractarea unui credit bancar, banca poate refuza finantarea prin acest program sau…?

    Răspunde
    • 1 aprilie 2015 la 16:03
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Nu stiu exact sub ce cod CAEN se încadrează această activitate, cred că este 4619 – Intermedieri in comertul cu produse diverse, clasă care exclude:
      – comerţul cu ridicata în nume propriu, vezi 462 la 469
      – vânzări cu amănuntul făcute de comisionari, vezi 4799
      în rest se pot face orice fel de intermedieri.

      Da, se poate ca trei să fie angajați.

      În mod normal, în caz că se aprobă planul de afaceri pentru finanțare, banca nu ar trebui să refuze creditul, care e garantat de stat în procent de 80% (dar nu mai mult de 80.000 de euro), dar totuși eu zic că trebuie luat în calcul si un posibil refuz al creditării. Mai multe detalii aveti pe email. Succes!

      Răspunde
  • 30 martie 2015 la 14:55
    Legătură permanentă

    buna ziua!
    doresc sa achizitionez o masina in lising pentru transport marfa .Pot sa infiintez un SRL -D ?

    Răspunde
    • 1 aprilie 2015 la 16:04
      Legătură permanentă

      Bună ziua,

      Leasing-ul nu este acceptat la finanțare pe niciun program cu fonduri nerambursabile. În plus, dacă e vorba de transport marfă în favoarea unor terți – atunci nici mașina nu ar fi eligibilă.

      Răspunde
  • 26 martie 2015 la 14:17
    Legătură permanentă

    Buna ziua,
    Cand incepe programul srl-d? Invat la o universitate la stiinte economice atunci pot sa primesc 10 puncte la randul E? Daca am 60 de puncte, am un plan de afacere ordonata si bine organizata si inscriu din timp, sigur ca pot sa primesc finantarea?
    Aceasta hotarire este acceptata?
    Multumesc frumos!

    Răspunde
  • 23 martie 2015 la 17:09
    Legătură permanentă

    Recent, am achizitionat o duba cu care vreau sa incep activitatea de transport de marfa intern si international,dar pentru a putea face asta am nevoie de firma.doresc sa stiu daca pot sa merg pe varianta SRL.D si daca pot beneficia de fonduri in vederea achizitionarii unui spatiu de depozitare?Va multumesc!

    Răspunde
    • 23 martie 2015 la 23:37
      Legătură permanentă

      Puteți înființa SRL-D și accesa fonduri pentru activitatea dortită – CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, și mai exact pentru achiziția unui depozit. Pentru achiziționa o clădire/depozit, etc. ghidul programului spune așa:
      “Valoarea activului corporal achiziţionat în cadrul programului se va stabili pe baza unei evaluări al unui expert evaluator UNEVAR.”.
      Mai multe detalii aveți pe e-mail. Succes!

      Răspunde
  • 19 martie 2015 la 2:32
    Legătură permanentă

    Buna seara, vreau sa infijntez o covrigarie in mediul rural, imi puteti spune, va rog, exact pasii de urmat ptr a obtine finantare. Cum trebuie sa intocmesc planul de afaceri? Trebuie neaparat sa am jumatate din suma….de ex, daca mie imi ajung 1000€ ptr a pune afacerea pe picioare, cat voi obtine de la stat? Aveti idee cand incep inscrierile? Multumesc!

    Răspunde
    • 24 martie 2015 la 0:02
      Legătură permanentă

      Bună seara

      Da, se poate înființa SRL-D cu activitatea covrigărie – va trebui cod CAEN principal 1071 – Fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie și secundar
      4724 Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate.
      Nu e obligatoriu să solicitați 10.000 de euro – atât se poate solicita maxim care înseamnă 50% dintr-o investiție, investiție care poate fi si de 30.000 de euro, dar statul vă va da tot maxim 10.000 de euro. Deci, dacă dumnevoastră v-ar ajunge 2000 de euro total, puteti primi de la stat 1000 de euro (50%).
      Înscrierile trebuie să înceapă cât de curând. Mai multe detalii aveti pe e-mail. Succes!

      Răspunde
  • 14 martie 2015 la 11:36
    Legătură permanentă

    Buna ziua, daca am infiintat un PFA pe numele meu mai pot beneficai de programul SRL-D?
    Multumesc

    Răspunde
    • 18 martie 2015 la 10:17
      Legătură permanentă

      Buna ziua,

      Da. Se poate infiinta SRL-D chiar daca aveti PFA.
      Sunt doua entitati diferite. In lege se specifica sa nu mai fi fost administrator la o societate.

      Daca la ONRC va zice ca nu se poate, mergeti la departamentul specific SRL-D sau mergeti la departamentul Juridic si or sa va lamureasca.

      Răspunde
  • 26 februarie 2015 la 20:22
    Legătură permanentă

    buna seara, imi spuneti va rog daca vreau sa accesez fondurile pentru a cumpara o rulota in care sa producem bauturi nonalcoolice si clatite cum as putea face punctajul?credeti ca am sa reusesc sa fac punctajul?
    anul acesta o sa termin masterul!
    Proiectul cum trebuie facut,aveti un articol ce mi-ar putea ajuta?
    va multumesc mult si astept un raspuns ,
    o seara frumoasa!

    Răspunde
    • 26 februarie 2015 la 22:02
      Legătură permanentă

      Buna seara
      Se poate accesa programul pentru activitatea pe care o doriti, codul caen principal cred ca va trebui sa fie caen din diviziunea 56 care include 561 – Restaurante plus codul pentru bauturi racoritoare 1107 – Producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice.
      Conditia principala este ca rulota trebuie sa fie noua, nu se accepta second hand.
      V-am scris si pe email mai pe larg, pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati la acel email.

      Răspunde
  • 6 februarie 2015 la 17:57
    Legătură permanentă

    Buna seara, in ce conditii se acorda punctele ? De exemplu daca fac distributie (adica comert) am deja 10 puncte nu ? O sa activez in mediu rural (o sa distribui in sate), plus 10 puncte ? Daca acumulez cele 60puncte primesc garantat ajutorul ?

    Multumesc frumos, George.

    Răspunde
    • 6 februarie 2015 la 21:20
      Legătură permanentă

      Buna seara,

      Codul Caen 4617 – Intermedieri in comertul cu produse alimentare bauturi si tutun, daca distribuiti marfa in aceeasi zi, fara depozitare, iar daca trebuie depozitata atnci si caen 4639 – Comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun.
      Puteti primi 4500 de euro de la stat, dar toate achizitiile trebuie sa fie noi, nu se accepta second-hand.
      Ca si punctaje aveti:
      10 puncte pt. servicii,
      10 puncte daca administratorul/asociatul este șomer sau absolvent ȋn anul precedent ȋnscrierii ȋn program
      In noua grila de evaluare nu apar puncte suplimentare pt. mediul rural.
      Pentru a primi finanțare trebuie obținute minim 60 de puncte. Dacă vă înscrieți din timp, sigur că se poate primi finanțarea cu 60 de puncte.

      Vi-am trimis si un e-mail cu grila de evaluare cu punctele care sunt alocate.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.