Ține diabetul sub control cu boabe de hrișcă!

Hrișca este un excelent remediu pentru diabetul zaharat de tip 2.

hrisca

Din boabe de hrișcă amestecate cu lapte sau iaurt se poate obține un tratament foarte eficient în reglarea nivelului de zahăr din sânge, atât în cazul bolnavilor de diabet zaharat tip II cât și în prevenirea instalării diabetului.

Hrișca (Fagopyrum esculentum) este o specie de plante din genul Fagopyrum, familia Polygonaceae. Plantă ierboasă cu o înălțime de 20 – 60 cm . Cu toate că nu face parte din categoria cereale semințele ei sunt asemănătare cu cele de grâu folosindu-se sub formă măcinată ca făină. Planta provine din Asia fiind răspândită în Europa de mongoli și turci.

Hrisca este un aliment popular şi tradiţional în ţări precum Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. În România, hrişca este la mare căutare mai ales în Bucovina, unde este un ingredient tradiţional pentru sarmale.

Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.

BENEFICII ALE CONSUMULUI DE HRIȘCĂ

– menţine nivelul de glucoză din sânge în limitele normale;

– previne instalarea diabetului de tip II;

– vitaminele şi mineralele din boabele de hrişcă scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal);

– menţine tânăr sistemul nervos;

– îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorare;

– protejează împotriva accidentelor vasculare;

– scade colesterolul;

– ţine sub control tensiunea arterială;

– previne apariţia pietrelor la bilă;

Hrisca trateaza diabetul

Boabele de hrișcă amestecate cu lapte/iaurt constituie o rețetă naturistă foarte bună pentru tratarea diabetului zaharat tip II. Pentru prepararea acestei rețete de tratament avem nevoie de:

1)  Hrișcă – se găsește la magazinele naturiste și în supermarket-uri

Boabe de hrisca

2)  Lapte sau iaurt

IMG_20140801_105340

       3)  o cană  și 0 lingură

IMG_20140801_105513

 Rețeta se prepară în felul următor:

 –      Se pune în cană 1 lingură de boabe de hrișcă

Hrisca - remediu excelent pentru diabet

–       Se adaugă 3-4 linguri de lapte, iaurt sau kefir, peste boabele de hrișcă

Reteta pentru tratarea diabetului - boabe de hrisca cu lapte sau iaurt

–    Opțional, dacă doriți să fie mai dulce, se poate adăuga o pastilă de îndulcitor artificial (zaharină. ștevia, etc), oricum hrișca are un gust ușor dulceag.

Hrisca indulcita

–     Acest amestec se prepară seara înainte de culcare și se lasă la loc călduros, la temperatura camerei până dimineața.

–      Amestecul se mănâncă dimineața pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de micul dejun.

–       Durata tratamentului este de 30-40 de zile, după care se face o pauză de o de 10-15 zile, apoi se poate relua.

În cazul meu această rețetă dă rezultate foarte bune, îmi menține nivelul glicemiei la valori normale, chiar și în perioadele în care renunț la medicamentele antidiabetice.

ATENȚIE!!!  Hrișca este doar un remediu naturist pentru diabet, este benefic în condițiile unui stil de viață sănătos, cu alimentație echilibrată, și exerciții fizice/mișcare, dar NU trebuie renunțat la tratamentul prescris de medicul diabetolog.