În acest articol va prezint un ghid pas cu pas pentru crearea unui cont de yahoo (o adresa de e-mail) pe yahoo.ro.

Înainte de începe, precizez că un cont de e-mail (adresa de e-mail) se poate face gratuit la mai multi furnizori cum ar fi: yahoo, gmail (de la google), hotmail, etc.

Pentru yahoo, puteti opta sa aveti adresa de email pe yahoo.ro (adica pe yahoo Romania), pe yahoo.com,  sau pt. orice altă țară (de exemplu .de pt. Germania, .es pt. Spania, etc.). Nu are mare importanță pe care domeniu vă faceți adresa. Dacă sunteți romani si va place să aveți contul în română atunci alegeți să vă creați adresa de e-mail pe yahoo. ro.

In cele ce urmează voi prezenta pas cu pas cum se crează cont de e-mail (adresa de e-mail) pe yahoo.ro, deci veți avea un cont de genul: nume@yahoo.ro. Astfel:

Pasul 1: deschideți un browser de internet (navigator de internet – chrome, mozilla firefox, opera, etc) si tastati in bara de adresa (bara de sus): “ro.yahoo.com” sau clic aici

0Deschidere browser si cautare yahoo
Pasul 2: In fereastra care se va deschide va puteti loga (autentifica intr-un cont daca aveti deja) sau daca nu aveti inca cont de mail (adresa de mail) pe yahoo, o puteti face acum, apasand pe “inscrieti-va pentru un cont”

 Inscrieti-va pentru un cont yahoo

Pasul 3: In cele ce urmeaza aveti de introdus numele, prenumele, numele de utilizator pe care il doriti pentru e-mail, parola, telefon mobil (pentru siguranta contului), etc. Numele de utilizator este denumirea pe care doriti dvs. sa o folositi, adica va fi adresa dvs. de email, de exemplu: nume.prenume@yahoo.ro. Daca ceea ce doriti nu e liber (adica cineva deja foloseste acel nume) incercati de exemplu prenume.nume@yahoo.ro sau adaugati anul nasterii, sau anul crearii emailului, etc. Iar la final click pe “Creare cont“.

2Creare cont yahoo

Pasul 4: Vi se va solicita un cod de verificare afisat pe imagine. Dupa ce introduceti codul, apasati trimitere cod.

3acod captcha yahoo
Pasul 5: Apare acum o fereastra care va atentioneaza ca pe nr. de telefon introdus mai devreme, veti primi un SMS cu un cod de verificare si cu care va veti activa contul de e-mail nou creat. De aceea este bine sa introduceti un nr. real de telefon, la care sa aveti acces. Apasati pe “Trimitere SMS” si asteptati sa primiti codul.

3Yahoo verificare sms
Pasul 6: Acum ar trebui sa aceti deja codul pe telefonul mobil, si va trebui sa il introduceti in fereastra urmatoare, dupa care apasati pe “Transmitere cod”

4adaugare cod primit pe telefon Yahoo

Pasul 7: Acum apare o fereastra in care puteti face diverse configurari care se pot face si ulterior. Pentru moment apasati pe “omitere

5aOmitere config
Pasul 8:Daca totul este OK, veti primi mesaj de reusita, adica aveti de acum un cont de e-mail pe yahoo.ro (o adresa de e-mail – casuta postala electronica)

5bFelicitari cont realizat
Pasul 9: Acum va aflati in contul dvs. de e-mail (panoul de control) de unde puteti citi mesajele primite, puteti crea (scrie) si trimite mesaje (e-mail-uri) catre prietenii dvs., puteti sterge mesajele citite, etc.

5Panou Yahoo


Citește acum si “Cum scrii si trimiti un e-mail, rapid

Vezi Cum sa iti faci cont de gmail, gratuit si rapid sau Cum trimiti un e-mail de pe gmail.com

Citește aici – Cum sa descarci muzica de pe youtube


Cum iti faci gratuit adresa de email pe yahoo – cea mai simpla metoda!

14 thoughts on “Cum iti faci gratuit adresa de email pe yahoo – cea mai simpla metoda!

 • 29 august 2018 at 19:44
  Permalink

  Eu vreau sa imi creez adresa pe .ro dar nu am aceasta posibilitate asa cm arata instructiunile tale. Ce pot sa fac?

  Reply
  • 6 septembrie 2018 at 8:46
   Permalink

   Se pare ca yahoo nu mai ofera aceasta optiune, chiar daca accesati https://ro.yahoo.com/, nu mai apare acea optiune de comuntare intre “.com” si “.ro” fiind o singura varianta, aceea de “.com”, chiar astazi mi-am creat o adresa noua si am vazut ca nu mai apare optiunea ro.

   Reply
 • 12 august 2018 at 19:30
  Permalink

  Eu nu am optiune pentru ro si com. ce pot sa fac

  Reply
  • 13 august 2018 at 11:29
   Permalink

   Faceti adresa pe “.com”

   Reply
 • 3 august 2018 at 11:24
  Permalink

  buna ziua. am ajuns pana la pasul cu creare cont…..urmatorul mesaj a fost ca nu se poate face contul din cauza celor prea multe incercari…..incercati mai tarziu……si tot asa……Nu stiu ce sa fac. am incercat deja de 10 ori…..
  scuze.

  Reply
  • 13 august 2018 at 11:30
   Permalink

   Incercati din alt browser (google chrome, mozzila, sau opera)

   Reply
 • 17 noiembrie 2017 at 8:59
  Permalink

  Bro vezi ca “gratuit”-ul tau mi-a luat 5€de pe cartela.Ferifica inainte sa indrumi lumea aiurea.

  Reply
  • 22 decembrie 2017 at 17:35
   Permalink

   Buna ziua,

   “Gratuit” se refera la faptul ca nu trebuie sa platesti nimic cand iti creezi adresa de e-mail, adica nu platesti nimic catre Yahoo. Dar, normal ca pentru a-ti face adresa de email ai nevoie de conexiune/acces la internet, si daca folosesti internet de pe telefonul mobil (fie abonament, fie cartela), se poate sa ai costuri suplimentare, aste este cu totul altceva.

   Reply
 • 30 august 2017 at 14:30
  Permalink

  Culuarea mea preferata e verde

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.